• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (4)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Natuur
 • (1)
  Cursus-Workshop

Lotgenoten contact Mantelzorgers

woensdag 30 september 19:00 t/m 20:30 uur

Mantelzorgen tijdens de coronacrisis: extra druk en schuldgevoelens

BOMMELERWAARD – Welzijn Bommelerwaard organiseert op woensdagavond 30 september vanaf 19.00 uur voor mantelzorgers een lotgenotencontactavond die in het teken staat van de coronacrisis.

Extra taken

Door het wegvallen van zorg, thuisbegeleiding, dagbesteding en sociale contacten tijdens de coronacrisis, hebben met name mantelzorgers die zorgen voor hun partner of hun kind veel druk ervaren tijdens de coronaperiode. Veel taken kwamen bij hen terecht en zij hadden het gevoel continu 'aan' te moeten staan. Ook de vrees voor besmetting maakte dat zij weinig de deur uit gingen. Nog steeds voelen zij zich beperkt in het ondernemen van activiteiten, zeker nu het aantal besmettingen weer toeneemt.

Schuldig voelen

Er zijn ook mantelzorgers die zich schuldig voelen omdat zij tijdens de periode waarin geen contact mogelijk was met bijvoorbeeld hun zelfstandig wonende (schoon)ouder, juist minder konden doen. Terwijl zij zich ondertussen ook grote zorgen maakten over de gezondheid van hun naasten.

Lotgenotencontact

Uit de contacten met mantelzorgers is duidelijk geworden dat mantelzorgers behoefte hebben aan lotgenotencontact. Om ervaringen te delen met anderen die de situatie begrijpen. Of het nu gaat over hoe lastig het was en wellicht nog steeds is om ‘alle ballen in de lucht te houden’ of om te praten over schuldgevoelens of andere gevoelens die er spelen.

Aanmelden

De lotgenotenavond vindt plaats op woensdag 30 september bij Welzijn Bommelerwaard, Van Heemstraweg 11a in Zaltbommel van 19.00 tot 20.30 uur. Bij een grote opkomst wordt uiteengegaan in groepjes. Aanmelden kan tot maandag 28 september bij Mariëlla van Heck-van Steenis en Barbara van der Meer, mantelzorgconsulenten van Welzijn Bommelerwaard via mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl of door te bellen naar 0418-634231 in de ochtenduren.


deel deze activiteit

Locatie

Welzijn Bommelerwaard
Zaltbommel
van Heemstraweg-west 11a
5301pa


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden