• Alles
 • (2)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (2)
  Theater
 • (1)
  Evenement

Boerenpicknick

maandag 24 mei 10:00 t/m 14:00 uur

Foto: De Capreton

Boerenpicknick en proef de vrijheid op 2e Pinksterdag 24 mei

Ontdek op 2e Pinksterdag de leukste picknickplekjes in de Bommelerwaard en geniet van heerlijke streekproducten

Jaarlijks organiseert de agrarische natuurvereniging de Capreton op 2e Pinksterdag “Beleef de Boerderij”. Dit drukbezochte evenement vindt vanwege de coronacrisis helaas weer geen doorgang. Daarom komt de Capreton met een alternatief: een Boeren Picknick. Dankzij dit initiatief ontdekken gezinnen de Bommelerwaardse regio en genieten zij van heerlijke streekproducten.

Toertocht met auto of fiets

Gezinnen kunnen in de Bommelerwaard picknicken en genieten van de omgeving en van de heerlijke streekproducten uit de Bommelerwaard. Een toertocht met auto of fiets voert langs de mooie plekken in de streek waar de Capreton een rol heeft. Denk daarbij aan de weidevogelgebieden, natuurvriendelijke oevers, bijenhotels maar ook het landschap waar lekkere streekproducten vandaan komen.

Capreton streekproducten picknickpakket

Liefhebbers kunnen een picknickpakket bestellen met daarin producten uit de regio. Denk aan broodjes, aardbeien, eieren, boter, appelsap, melk, karnemelk, fruit en kaas. Ook benodigde picknick-attributen zoals mesjes, bordjes en een vuilniszak zijn aanwezig. Tot slot mag de routekaart met de bijzondere picknickplaatsen in de Bommelerwaard natuurlijk niet ontbreken.

Picknickplaatsen met strobalen

Op een coronaverantwoorde wijze worden picknickplaatsen met strobalen in het gebied gecreëerd. De route start bij de Golfboerderij van Zeelst aan Achterdijk 57 te Hedel. Hier halen de deelnemers op een aangegeven tijdstip het picknickpakket op. De route eindigt bij de Ijsboerderij Schoonheuvel Veldweg 55 te Hedel. Hier kunnen de deelnemers een de bon voor een ijsje inleveren.

Wie het eerst komt, het eerst maalt

Geïnteresseerden schrijven zich in op de website van de agrarische natuurvereniging de Capreton. www.capreton.nl , en maken een keuze om het picknickpakket tussen 10.00 uur en 14.00 uur op te halen. Op die manier heeft de organisatie grip op het aantal mensen dat tegelijkertijd samenkomt. Om de veiligheid te waarborgen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: “Wie het eerst komt, het eerst maalt.”


deel deze activiteit

Locatie

Boerengolf Hedel
Hedel
Achterdijk 57
5321jb


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden