Logo detorenbommelerwaard.nl


<p>Goede mondkapjes zorgen ervoor dat je niet via de mond en neus virusdeeltjes verspreidt door te praten, lachen, niezen of kuchen. </p>

Goede mondkapjes zorgen ervoor dat je niet via de mond en neus virusdeeltjes verspreidt door te praten, lachen, niezen of kuchen.

(Foto: PR)

Professionele mondkapjes ook in Brabant

  Aangeboden door MediPreventie

Als we de cijfers en de feiten moeten geloven en jij wilt bijdragen om het Corona virus tegen te gaan, is het wel zinvol om op drukke plekken een mondkapje te dragen. Het gebruiken van mondkapjes helpt om de verspreiding van virussen en bacteriën tegen te gaan.

In openbare ruimtes en in het openbaar vervoer is er in de praktijk vaak niet de mogelijkheid om voldoende afstand te houden. Dit geldt vooral voor drukke plekken in grote steden, maar ook in het openbaar vervoer of in het vliegtuig is het moeilijk om 1,5 meter afstand te houden. Mondkapjes zijn in het openbaar vervoer verplicht vanaf 13 jaar een ouder. In het vliegtuig moet je zelfs vanaf 6 jaar al een mondkapje op. Ga je op vakantie naar het buitenland? Kijk dan voor je weg gaat naar de maatregelen van je vakantie bestemming.

Tegenwoordig hoef je niet meer een saai wit mondkapje op want er zijn ook veel leuke patroontjes en kleurtjes wasbare mondkapjes verkrijgbaar. Naast wasbare mondkapjes kun je ook kiezen voor wegwerp mondkapjes. Je hebt daarbij de keuze uit medische en niet-medische mondkapjes. Beiden zijn ze geschikt om te gebruiken in het openbaar vervoer.

Wil je het verspreiden van ziektekiemen en virussen tegengaan? Let er dan wel op dat je een goede en professionele kwaliteit mondkapjes aanschaft. Goede mondkapjes zorgen ervoor dat je niet via de mond en neus virusdeeltjes verspreidt door te praten, lachen, niezen of kuchen.

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jou zelf. Een mondkapje kan de mensen rond jou beschermen mits je het kapje zorgvuldig draagt en gebruikt. Het is belangrijk om op te letten bij het gebruiken van een mondmasker dat het mondkapje goed aansluit op je gezicht, zodat het virus niet via je mond of neus naar buiten glipt. Het is beter om te gaan voor goede professionele mondkapjes. Goede mondkapjes worden gekenmerkt door een betere pasvorm. Wanneer je zelf een mondkapje maakt of een mondkapje van een slechte kwaliteit aanschaft, is er de kans dat je moeilijk door dit mondmasker kunt ademen. Daarnaast werken dit soort maskers een stuk minder effectief. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor professionele mondkapjes waar je goed door kunt ademen en die comfortabel dragen.

Als je een mondkapje draagt, is het belangrijk dat je deze bij het opzetten en afdoen alleen vastpakt bij de elastiekjes. Kies je voor een wegwerp mondmasker? Gooi het mondkapje na gebruik gelijk in een afvalbak. Heb je een wasbaar mondkapje gekocht? Zorg er dan voor dat je het kapje elke keer na gebruik wast. Was na elke keer dat je je mondkapje op en af zet je handen met water en zeep of desinfecteer je handen met professionele handdesinfectie.

Ga je op vakantie, dagje weg of met het openbaar vervoer? Zorg er altijd voor dat je genoeg mondkapjes bij je hebt!

Meer berichten