Er zijn diverse relaties aangetoond tussen bewegen en sporten, het cognitief vermogen en het opbouwen van vertrouwen.
Er zijn diverse relaties aangetoond tussen bewegen en sporten, het cognitief vermogen en het opbouwen van vertrouwen.

Week van de positieve gezondheid

Juist in deze tijd is het belangrijk om aandacht te besteden aan onze gezondheid en ervoor te zorgen dat onze weerstand sterk is. Daarom is dit jaar de Week van de Positieve Gezondheid in de Bommelerwaard extra sterk verbonden met de nationale sportweek en het thema bewegen en sport.

Bommelerwaard - Positieve gezondheid bestaat uit zes dimensies: lichamelijke functies, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven en sociaal-maatschappelijk participeren. Voldoende bewegen en sporten heeft een positief effect bij al deze dimensies.

Positieve gezondheid
De gemeenten in de Bommelerwaard willen er, samen met hun partners, voor zorgen dat inwoners gezond kunnen blijven of worden. Vanuit het gemeentelijk gezondheidsbeleid wordt de Week van de Positieve Gezondheid, in combinatie met de Nationale Sportweek, georganiseerd door GGD Gelderland-Zuid en de buurtsportcoaches van Spel&. Gezamenlijk promoten zij tijdens de week van de positieve gezondheid deze manier van denken bij kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Activiteiten
Er worden tijdens de ‘week’, die loopt van vrijdag 18 tot en met 27 september, diverse activiteiten aangeboden vanuit de gedachte van positieve gezondheid gecombineerd met het thema bewegen en sporten. Enkele voorbeelden:

Bewegingslessen: dagelijks een rondje rennen met de klas (the daily mile), tussendoor beweegmomentjes inplannen en een gymles over ‘Jezelf en in beweging zijn’.

Start van het Wandelcafé Maasdriel: Wekelijks op dezelfde dag en tijd in jouw dorp een uur wandelen, en na afloop gezamenlijk een kopje koffie of thee drinken. Iedereen mag meedoen, je hoeft je niet aan te melden en het is gratis.

Bommelerwaardse waterweken: Water is fris, lekker en gezond! Tijdens deze week willen ze mensen stimuleren meer water te drinken. Verschillende organisaties besteden deze week extra aandacht aan ‘water drinken’.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de Nationale Sportweek, Week van de Positieve Gezondheid én Bommelerwaardse Waterweken op de vernieuwde website: www.bommelerwaardbeweegt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden