<p>Het zou eigenlijk in april worden gevierd, maar door corona waren de scholen gesloten. Afgelopen maandag werd het alsnog gevierd!</p>

Het zou eigenlijk in april worden gevierd, maar door corona waren de scholen gesloten. Afgelopen maandag werd het alsnog gevierd!

De Freule van Pallandtschool heeft brons Eco-schools-certificaat

De Freule van Pallandtschool in Hellouw heeft het bronzen Eco-schools-certificaat gehaald. Dit werd maandag gevierd op de school.

Hellouw - De officiële aftrap was in mei 2019. Eigenlijk zouden ze het bronzen certificaat in april vieren, maar dat kon niet doorgaan door corona.

In mei 2019 is de school begonnen met het afnemen van een Eco-scan om te kijken wat er in de school gebeurt; wat gaat al goed en wat kan er verbeterd worden. Daaruit zijn drie thema’s gekozen die in het schooljaar 2019-2020 centraal zouden staan. In dat schooljaar is gewerkt aan de thema’s: communicatie, groen in en om de school en meer buitenlessen.

Activiteiten
Via de nieuwsbrieven ontvingen de ouders heel wat foto’s en informatie van de verschillende activiteiten. Zo is de schoolomgeving en het bos opgeruimd met de actie ‘clean2day’, zijn er buitenlessen geweest in de herfst en voor het project water en in de laatste weken waren ze druk bezig met ‘bee friendly’. Hiervoor zijn bloemenzaadjes gezaaid en lessen gegeven over de bij. In de gang hangt inmiddels een groot Eco-informatiebord waarop zichtbaar is welke doelen de school dit jaar na heeft gestreefd, wie in het Eco-team zitten en welke activiteiten er plaats hebben gevonden. Er is een lege flessenactie gehouden in de maanden januari en februari. Helaas stopte deze abrupt door het sluiten van de school door corona. Toen de school weer open mocht, heeft het Eco-team de flessen ingeleverd, voor meer groen in de school.

Eco-Schools
Eco-Schools is hét wereldwijde keurmerk om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen. Wereldwijd doen er bijna 20 miljoen leerlingen in 68 landen mee. De Freule van Pallandtschool is daar één van. Met Eco-Schools verduurzamen de leerlingen de school van binnenuit. Met behulp van de zeven stappen werken ze toe naar het internationale keurmerk voor duurzame scholen.

Zilveren certificaat
Voordat je als school de Groene Vlag kunt behalen kom je eerst in aanmerking voor het Bronzen certificaat (na stap 4) en het Zilveren certificaat (na stap 5). Ook daarna blijft de Freule zich ontwikkelen en vindt er elke twee jaar een audit (keuring) plaats om de Groene Vlag te houden.

Nu op naar het Zilveren certificaat (stap 5) en de Groene Vlag van Eco-Schools, zodat de Freule van Pallandtschool nog groener wordt!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden