Foto's: Marielle Pelle

'Het is overal gezellig in het dorp!'

Wie dit weekend Brakel inreed, zag al snel dat er een feestje was. Om de alternatieve ponymarkt te vieren hadden veel bewoners slingers, ballonnen en vlaggen aan hun huis hangen en er hing een ontspannen en feestelijke sfeer. Op meer dan 85 plaatsen in het dorp staan bedrijven en particulieren op hun eigen erf of stoep om goederen aan te bieden.

door Marielle Pelle

Brakel - Door corona moest de organisatie op zoek naar een alternatief en zo was er een online playbackshow, een lampionnenoptocht voor kinderen en een struintocht door het dorp. Deze ponymarkt bracht ruimte voor ontmoeting, gezelligheid en vooral het saamhorigheidsgevoel als dorp.

Vrijdagavond werd het weekend geopend met een lampionnenoptocht voor de kinderen. Ruim 140 kinderen sloten met hun kleurrijke lampionnen aan achter de muziek van de Pierewaaiers. “Het is overal in het dorp gezellig, iedereen geniet dat dit na lange tijd kan. Hier waren we aan toe!” zegt een bezoeker. In verschillende straten wordt het ook gecombineerd met Burendag. In de Kommerstraat at de hele buurt samen erwtensoep, want erwtensoep en ponymarkt horen bij elkaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden