<p>Gerard Dubbeld en Rianne Boelen brachten afgelopen donderdag, 76 jaar na de gebeurtenis, een bezoek aan het monument aan de Jan Klingenweg.</p>

Gerard Dubbeld en Rianne Boelen brachten afgelopen donderdag, 76 jaar na de gebeurtenis, een bezoek aan het monument aan de Jan Klingenweg.

Nieuw boek over de stille bijdragen van Louis Boelen

Bij het gedenkmonument aan de Jan Klingenweg in Alem stonden Gerard Dubbeld en Rianne Boelen afgelopen donderdag een moment stil bij de gebeurtenis die daar 76 jaar geleden heeft plaatsgevonden.

Alem - Op 24 september 1944 om half drie in de vroege zondagochtend werden op die plek Jan en zijn dochter Tilly Klingen en Louis Boelen omgebracht.

Naar aanleiding daarvan hebben Gerard Dubbeld en Rianne Boelen een uitvoerig onderzoek gedaan en diverse dossiers en archieven geraadpleegd om de gebeurtenissen van die nacht in kaart te brengen. Zo hebben zij een zoektocht ondernomen naar namen van mensen in Alem en omgeving die iets konden vertellen over het verzet en de Engelse piloten die in veiligheid zouden zijn gebracht. Volgens de Duitsers bestond er een vluchtroute van gestrande piloten door de Bommelerwaard en de Biesbosch. Dit boek Het elfde gebod, van Gerard Dubbeld, beschrijft de stille bijdragen van Louis Boelen aan het verzet in de oorlog in de Bommelerwaard.

Het boek kost 14,95 euro en is te koop in de boekwinkel en online.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden