Van 30 september tot en met 11 oktober is het weer Kinderboekenweek. Bij Bibliotheek Rivierenland zijn er dan verschillende activiteiten voor kinderen.
Van 30 september tot en met 11 oktober is het weer Kinderboekenweek. Bij Bibliotheek Rivierenland zijn er dan verschillende activiteiten voor kinderen.

Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseert Bibliotheek Rivierenland verschillende activiteiten voor kinderen. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Onder het motto ‘En toen?’ kunnen kinderen terug in de tijd met de boeken en diverse workshops, voorstellingen, een speurtocht en vele andere activiteiten.

Bommelerwaard - In de bibliotheek in Kerkdriel wordt op vrijdag 9 oktober om 15.30 de voorstelling ‘Boer Boris komt op bezoek’ (leeftijd 2-6 jaar) gespeeld. Schrijvers Ted van Lieshout en Philip Hopman komen vertellen, voorlezen en tekenen. En, ze vinden het hartstikke leuk om een boek te signeren.

In de bieb in Zaltbommel wordt zaterdag 10 oktober om 14.45 uur de meespeelvoorstelling ‘Toen Zaltbommel onder water lag’ (leeftijd 3-6 jaar) gespeeld. Kinderen reizen naar de tijd van de dinosauriërs en spelen mee in hun eigen verhaal.

Op de laatste dag van de Kinderboekenweek, zondag 11 oktober, wordt er uitgepakt met een doe-middag in het Museum Stadskasteel Zaltbommel. De bibliotheek en Museum Atelier Stadskasteel Zaltbommel dagen de kinderen uit creatief aan de slag te gaan met geschiedenis. De middag begint om 14.00 uur en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar.

Workshops
In Ammerzoden, Kerkdriel en Zaltbommel wordt de workshop Matchbooks: EN TOEN verhalen in een lucifersdoosje aangeboden. Leuk voor kinderen die dol zijn op boeken, spannende verhalen en knutselen. Verder kun je ook nog leren je eigen papier te scheppen en bedrukken tijdens de workshop Papier van Toen. Deze workshop reist langs de bibliotheekvestigingen Ammerzoden en Zaltbommel. Kijk voor de data en tijden op de site van de bibliotheek.

Voorleespret
In Aalst, Kerkdriel en Zaltbommel wordt op woensdagmiddag 30 september of 7 oktober een half uurtje voorleespret aangeboden in het teken van de Kinderboekenweek. Kijk voor de data en tijden op de site van de bibliotheek.

Voor het complete Kinderboekenweekprogramma van Bibliotheek Rivierenland, meer informatie en aanmelden kun je kijken op de website:

www.bibliotheekrivierenland.nl/kinderboekenweek

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden