<p>Marieke Spruijt in gesprek met een aantal leerlingen uit de bovenbouw.</p>

Marieke Spruijt in gesprek met een aantal leerlingen uit de bovenbouw.

(Foto: Valerie van Oord)

'Voelt alsof ik hier al jaren rondloop'

Na vijf jaar directeurschap op openbare basisschool De Walsprong zou Joep de Boer eind september op feestelijke wijze afscheid nemen van zijn school. Corona gooide roet in het eten en alle voorbereidingen werden van tafel geveegd. Een feest was vanwege de coronamaatregelen ondenkbaar. Inmiddels is het schooljaar zes weken geleden vlekkeloos gestart met de nieuwe directeur Marieke Spruijt.

Zaltbommel - De Boer was sinds 2015 directeur en heeft in de zomer zijn werk overgedragen aan Marieke Spruijt. De afgelopen tien jaar was zij directeur bij obs Den Boogerd in Aalst. In dezelfde periode bekleedde ze ook zes jaar lang een directeursfunctie bij de D.W. van Dam van Brakelschool in Brakel. De Boer is blij met zijn opvolger: “Ik kijk terug op een ontzettend mooie tijd op deze bijzondere school. Het is echt jammer dat het afscheidsfeest niet door kon gaan, maar de komst van Marieke op De Walsprong is een van de mooiste afscheidscadeaus die ik had kunnen krijgen.” Met een trotse blik vult De Boer aan: “Ik heb er alle vertrouwen in dat zij, samen met het prachtige team en met onze geweldige kinderen en ouders, verder zal bouwen aan De Walsprong. De school is niet alleen al jarenlang een goede school, maar ook de beste en leukste school van Zaltbommel.” De Boer gaat een nieuwe levensfase in en zal zich als interimmer gaan oriënteren op tijdelijke directiefuncties in het onderwijs.

Verbinding en contact
Het nieuwe schooljaar is vliegend van start gegaan. Na een warm ontvangst op de eerste schooldag door het team was de focus van de nieuwe directeur meteen gericht op het continueren van goed onderwijs. “In coronatijd op een nieuwe school starten is een bijzondere situatie. Ik ben van het verbinden en contact houden. Ouders mogen volgens het protocol niet in de school komen. Vanaf de eerste dag ben ik daarom elke ochtend buiten op het schoolplein te vinden om in gesprek te gaan met ouders. Zo leren we elkaar beter kennen. De driehoek school-ouders-leerling is cruciaal voor een optimale ontwikkeling van leerlingen.”

Positieve energie
“Al tijdens de eerste kennismaking voelde ik de positieve energie van deze school. Het voelt alsof ik hier al jaren rondloop. Doordat ik elke dag zichtbaar aanwezig ben, kan ik veel contact maken met de leerlingen. Werken met kinderen is mijn passie, daar word ik echt blij van!” Openheid, transparantie, samenwerking en goede communicatie zijn dé kernwaarden voor haar. De directiekamer is sinds de komst van Spruijt opnieuw ingericht en een toegankelijke en drempelloze werkplek geworden, ook voor leerlingen en leerkrachten. Ze geeft aan dat de kinderen de openheid ook echt ervaren, waardoor ze beter samen kunnen werken.

Meer dan rekenen en taal
Vanzelfsprekend leer je op school alles over onder andere lezen, schrijven en rekenen. Maar natuurlijk is er meer. Naast het standaard onderwijsprogramma biedt de school veel extra’s, zoals een Plusklas voor kinderen met een ontwikkelvoorsprong. Ook het adaptief leren staat hoog in het vaandel: leerlingen kunnen op hun eigen niveau leren en de leerkracht volgt dat nauwgezet. Dit schooljaar is de school gestart met diverse ontwikkelingen, zoals een nieuwe Engelse lesmodule voor de hele school, ICT investeringen, verdieping van Snappet (een digitale onderwijstool) en plannen voor het vergroenen van het kleuterplein.

Spruijt sluit af: “Eigenlijk is onze school de maatschappij in het klein. Er is ook veel oog voor de sociale omgang met elkaar, de samenwerking, gezondheid en het milieu. Al jaren wordt hier Kanjertraining gegeven. Hiermee wordt aan het vertrouwen, veiligheid, rust en wederzijds respect op school gewerkt. We laten de kinderen groeien en ontwikkelen. Ik ben er blij mee dat ik daar mijn steentje aan bij mag dragen.”

Spruijt gaat de komende periode met veel plezier en vertrouwen tegemoet en nodigt geïnteresseerden uit om eens een kijkje te komen nemen op school.

Stroomm
De Walsprong valt onder onderwijsorganisatie Stroomm, samen met nog drie andere scholen in de gemeente Zaltbommel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden