<p>De resterende 15 klassen kunnen weer terecht in Museum Stadskasteel en MuseumAtelier voor het erfgoedproject &#39;Wie wat bewaart&#39;.</p>

De resterende 15 klassen kunnen weer terecht in Museum Stadskasteel en MuseumAtelier voor het erfgoedproject 'Wie wat bewaart'.

Kinderen spelen voor archeoloog in Stadskasteel

Eindelijk kunnen sinds enkele weken de 15 resterende schoolklassen weer terecht bij het historisch streekmuseum en MuseumAtelier in Zaltbommel.

Zaltbommel - Tijdens het erfgoedproject ‘Wie wat bewaart’ ontdekken de groepen in het museum de collectie en leren ze van alles over verzamelingen en archeologie onder begeleiding van de museumjuffen. De mammoetbotten, 2.000 jaar oude gouden munten en haardstenen uit de middeleeuwen zijn het meest favoriet bij de kinderen.

De leerlingen gaan niet alleen het museum onderzoeken maar maken ook zelf een kleitablet met de kunstjuf in het MuseumAtelier. Elke groep kan straks zijn eigen archeologische tentoonstelling inrichten en een stukje historie uit de Bommelerwaard meenemen naar de school.

Kinderboekenweek
Zondag 11 oktober kun je tijdens de Kinderboekenweek samen met het MuseumAtelier en Bibliotheek Rivierenland op ‘tijdreis’ gaan. In het thema ‘onze geschiedenis’ kun je speuren in het museum, in het atelier creatief aan de slag met klei en de Bib daagt je uit met geschiedenisraadsels.

De middag is geschikt vanaf groep 4, kost 4 euro per persoon en duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden