<p>Bewoners in het buitengebied van gemeente Zaltbommel kunnen zich aanmelden voor een biodiversiteitsplan.</p>

Bewoners in het buitengebied van gemeente Zaltbommel kunnen zich aanmelden voor een biodiversiteitsplan.

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe help je deze dieren op jouw terrein? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen, start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Zaltbommel een project voor meer biodiversiteit.

Zaltbommel - Bewoners in het buitengebied kunnen zich aanmelden voor een biodiversiteitsplan. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op onderstaande website

Biodiversiteitsplan
Grondeigenaren in het buitengebied van de gemeente Zaltbommel krijgen een gratis advies om de biodiversiteit op hun terrein te versterken. Dat kan bijvoorbeeld door het creëren van voedsel- en nestgelegenheid voor vogels, vlinders, wilde bijen en insecten. Of met inheemse struiken en bomen die zorgen voor een langere bloei of door het inzaaien van bloemen en het ophangen van nestkasten. Een adviseur van SLG maakt in overleg met de eigenaar een biodiversiteitsplan. Zo draagt je bij aan een bloeiend bijenlandschap dat ook voor andere dieren een geschikte leefomgeving biedt. De beplanting en zaaigoed voor inheemse bijenbloemen kun je met aantrekkelijke korting aanschaffen. Heb je interesse in een biodiversiteitsplan? Meld je dan aan via de website.

Veldbezoek
Na aanmelding voor deelname aan dit project krijg je een veldbezoek door een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. SLG houdt zich hierbij strikt aan de landelijke richtlijnen van het RIVM. Ook is het mogelijk om de inventarisatie van het perceel en advies digitaal te regelen. Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een gratis beplantingsplan. Op een centrale uitdeeldag in het komende voorjaar ontvangen alle deelnemers hun plantmateriaal en zaaigoed.

Dit project wordt gefinancierd door provincie Gelderland en de gemeente Zaltbommel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden