<p>Kees Metz met zijn opvolger Wilco den Hartog. Aan het eind van de raadsvergadering van 26 november wordt afscheid genomen van Metz.</p>

Kees Metz met zijn opvolger Wilco den Hartog. Aan het eind van de raadsvergadering van 26 november wordt afscheid genomen van Metz.

ZVV raadslid Kees Metz verlaat gemeenteraad

Na ruim tien jaar raadslidmaatschap voor Zaltbommel Veranderen met Visie (ZVV), stopt Kees Metz per 1 december 2020 als raadslid. Zijn plaats wordt ingenomen door de 37-jarige Wilco den Hartog uit Zaltbommel.

Zaltbommel - Metz is inmiddels 72 jaar oud en heeft met tussenpozen sinds 1993 in de Zaltbommelse raad gezeten, waarvan de laatste 10,5 jaar voor de lokale politieke partij Zaltbommel Veranderen met Visie (ZVV). Metz wordt opgevolgd door Wilco den Hartog. Den Hartog treedt nu al regelmatig op als burgerlid in de carrousel namens ZVV.

Metz: “Ik ben deze maand 72 geworden en ik vind het tijd om plaats te maken voor jong en ambitieus talent binnen ZVV. Ik heb alle vertrouwen in Wilco; hij is de aangewezen kandidaat om mij op te volgen en ik wens hem veel succes bij het uitoefenen van deze uitdagende taak.”

Metz stopt als raadslid, maar blijft wel actief binnen ZVV, als lid van de steunfractie en - als daar behoefte aan is - voor adviezen aan Den Hartog en de overige fractieleden.

Het officiële afscheid van Metz is gepland aan het eind van de raadsvergadering van 26 november. Den Hartog kan dan in de raad van 17 december beëdigd worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden