Logo detorenbommelerwaard.nl


<p>Met het doven van de verlichting van de Sint Maartenskerk willen de kerken een duidelijk signaal afgeven.</p>

Met het doven van de verlichting van de Sint Maartenskerk willen de kerken een duidelijk signaal afgeven.

Kerk wil licht uit voor 'Nacht voor de Nacht'

De Zaltbommelse protestantse gemeente en katholieke franciscusparochie vragen de gemeente om het licht op de toren van de Sint Maartenskerk uit te doen in het kader van 'Nacht voor de Nacht'.

Zaltbommel - Ieder jaar wordt op de laatste zaterdag van oktober de Nacht van de Nacht georganiseerd. Bedrijven, gemeenten, kerken, torens in Nederland doven dan de verlichting om aandacht te vragen voor energiebesparing en lichthinder. Met het doven van de verlichting van de Sint Maartenskerk wil de Groene Groep binnen beide kerken aandacht vragen voor de lichtvervuiling in de Bommelerwaard. "Het overmatig en onnodig gebruik van licht heeft grote gevolgen op de maatschappij, hierbij valt te denken aan gevolgen bij de mens, maar ook dieren, planten en zelfs de economie worden hier negatief door beïnvloedt."

"Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Met de Nacht van de Nacht campagne van de Natuur en Milieufederaties proberen we Nederland weer wat donkerder te maken."

Met het doven van de verlichting van de Sint Maartenskerk willen de kerken een duidelijk signaal afgeven. "Mens en dier hebben het natuurlijke ritme van de nacht nodig om uit te rusten, voor hun gezondheid en voor een sterke weerstand."

Je kunt ook zelf veel doen tegen lichtvervuiling. Bijvoorbeeld geen tuinverlichting die naar boven schijnt. Denk ook aan (bedrijfs)verlichting eerder, of helemaal uit te doen voor de nacht, en het gebruik van bewegingssensors op verlichting.

Meer berichten