Logo detorenbommelerwaard.nl


<p>Ontdek de duisternis tijdens de Nacht van de Nacht in het Munnikenland.</p>

Ontdek de duisternis tijdens de Nacht van de Nacht in het Munnikenland.

(Foto: Staatsbosbeheer )

Ontdek Munnikenland bij Nacht van de nacht!

In het kader van de Nacht van de nacht houdt Staatsbosbeheer zaterdag 24 oktober een avondstruintocht voor de hele familie in het gebied rond Slot Loevestein. De tocht begint om 20.00 uur en duurt twee uur.

Poederooien - In het donker nemen de gidsen van Staatsbosbeheer je mee en kom je alles te weten over de planten en de dieren die hier ‘s nachts actief zijn. Wie weet sta je zelfs oog in oog met een rode geus of konikpaard. Er is extra aandacht voor de grote hoeveelheid licht in de nacht. Verlichting die vaak onnodig is, want 's nachts slapen mensen en dieren toch? En is het ergens in Nederland nog écht donker?

Gezien het thema van de struintocht wordt je verzocht geen zak-/hoofdlamp of lampion mee te nemen, zodat je echt kunt genieten van het donker. De gidsen hebben voor de veiligheid wel een lamp bij zich. Trek beschermende kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren.

De kosten zijn 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen. Koop je tickets via staatsbosbeheer.nl/nacht-vd-nacht-munnikenland. Ter plekke aansluiten is helaas niet mogelijk.

Meer berichten