Logo detorenbommelerwaard.nl


<p>Het NK Veldrijden gaat er anders uitzien dan de organisatie aanvankelijk voor ogen had. De ontwikkelingen rondom het coronavirus dwingt hen om het evenement aan te passen.&nbsp;</p>

Het NK Veldrijden gaat er anders uitzien dan de organisatie aanvankelijk voor ogen had. De ontwikkelingen rondom het coronavirus dwingt hen om het evenement aan te passen. 

(Foto: Huizer Fotografie)

NK Veldrijden wordt ééndaags evenement op 9 januari

Het NK in Zaltbommel kan onder de huidige voorwaarden niet doorgaan, maar alle betrokken partijen hopen dat die situatie in januari anders zal zijn. De organisatie van het NK, Stichting Cyclocross Zaltbommel, zet zich namelijk nu in op een ééndaags evenement op 9 januari.

Zaltbommel - De gemeente Zaltbommel heeft, met alle andere betrokken instanties, groen licht gegeven de voorbereidingen op de nationale titelstrijd voort te zetten. Wel wordt het evenement in aangepast vorm verreden: met minder categorieën op één dag en zonder publiek. Meer over het programma lees je hieronder.

Huidige situatie
Aanvankelijk had de organisatie een geheel ander Nederlands Kampioenschap veldrijden voor ogen: een driedaags evenement met veel toeschouwers langs de kant die voor een mooie ambiance konden zorgen. “Uiteraard is de vorm waarin wij als stichting het NK in januari gaan organiseren geheel niet in lijn met de ambitie en de insteek die wij vooraf nastreefden. De huidige situatie en de ontwikkelingen rondom het coronavirus dwingen ons aan te passen naar de ‘tijdelijke nieuwe werkelijkheid’, aldus voorzitter Robert Schimmer van de Stichting Cyclocross Zaltbommel. “We gaan er een geslaagd NK van maken, en we houden ons strikt aan de geldende protocollen”, vervolgt Schimmer. “In samenwerking met de gemeente Zaltbommel en de Veiligheidsregio Gelderland Zuid is er een zeer gedetailleerd COVID-19-protocol opgesteld om het NK voor iedereen veilig te laten verlopen.”

NK in 2022
“We zijn daarnaast erg verheugd dat in navolging van 2021 óók in 2022 het Nederlands Kampioenschap Veldrijden in Zaltbommel plaats vindt. Dan kunnen we het hopelijk wél als 3-daags wielerfeest organiseren. Met aanwezigheid van alle fans en sponsors die het veldrijden een warm hart toedragen. Wij danken de KNWU voor het vertrouwen dat zij in de Stichting Cyclocross Zaltbommel heeft en voor deze toewijzing.”

Aangepast programma
Doordat het NK wordt teruggebracht naar een ééndaags evenement wordt het programma aangepast. Uitsluitend de junioren (jongens en meisjes), de beloften (dames en heren) en als slotstuk de elite (dames en heren) strijden op 9 januari om het eremetaal in Zaltbommel.

Voor de resterende categorieën wordt door de KNWU gezocht naar een andere organisatie. “We zijn blij dat we in Zaltbommel een stichting treffen die - zover verantwoord- er alles aan wil doen om toch te kunnen organiseren. Ons beider doel is het om binnen de geldende maatregelen toch een NK Veldrijden te kunnen houden deze winter. Omdat een voorwaarde was dat het programma maar één dag mocht beslaan, hebben we gekozen voor de internationale categorieën, ook met het oog op het maken van een selectie voor de wereldkampioenschappen. We gaan ons uiterste best doen om ook de niet in Zaltbommel rijdende categorieën een nationale titelstrijd te bieden op een nog te vinden alternatieve locatie of misschien op meerdere locaties”, aldus Ad van Grootel, veldritcoördinator van de KNWU.

Live op tv
“Kunnen de duizenden wielerfans niet naar de koers komen, dan brengen wij de koers graag naar de fans toe.” Het NK zal namelijk live op het open kanaal te zien zijn bij onder andere Omroep Gelderland en daarnaast via de livestreams van AD.nl en Wielerflits.

Meer berichten