Een echte Bommelaar


Een echte Bommelaar

... heeft net als de rest van de wereld te maken met corona. En net als in de rest van de wereld denken sommige mensen dat het wel mee valt. Dit komt waarschijnlijk ook doordat er tot vorige week in Zaltbommel geen coronadoden bekend waren. Helaas is dat nu niet meer het geval.

Deze week kreeg ik te horen dat Wim Soons is overleden aan de gevolgen van corona. Voor wie vroeger op de LTS heeft gezeten, hoef ik niet uit te leggen wie Wim was. Voor degenen die ander onderwijs hebben genoten: Wim was een van de gymleraren op de LTS. En zoals de meeste gymleraren, blonk ook Wim uit in een bepaalde sport. Bij Wim was dat voetbal. Hij heeft meerdere jaren gevoetbald in het eerste van Nivo Sparta. Was er ook nog vaak te spotten.

Maar Wim vond denk ik alle sporten leuk. Genoot ook van zijn getalenteerde zoon op de tennisbaan. En was vrijwilliger bij het 55+ vissen. Dit zijn een aantal viswedstrijden per jaar voor ouderen in de plaatselijke grachten. Inschrijving is gratis voor deelnemers en iedereen heeft prijs. Onder andere door de inzet van Wim kijken veel ouderen hier meerdere keren per jaar naar uit.

Helaas is Wim afgelopen vrijdag overleden aan corona.

Ik schrijf dit niet omdat ik u bang wil maken. Maar let u alstublieft op. Ook in Zaltbommel sterven er mensen aan corona!

Wim heeft als gymleraar altijd een voorbeeldfunctie gehad. Heeft ook altijd het beste met anderen voor gehad. Laat zijn laatste les zijn dat u en ik op blijven letten en ons aan de regels blijven houden. Zodat we geen corona krijgen. Natuurlijk is dit niet altijd leuk en makkelijk. Maar sterven aan corona is dit ook niet.

Aan de nabestaanden van Wim wil ik zeggen: Heel veel sterkte gewenst met jullie verlies. En vergeet niet om trots op hem te zijn. Dat heeft hij verdiend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden