Wim uit Neerijnen wint Zon-wedstrijd Betuwewind


<p>Wim van Vliet won afgelopen weekend een fijne prijs met zijn tekening!</p>

Wim van Vliet won afgelopen weekend een fijne prijs met zijn tekening!

Wim uit Neerijnen wint Zon-wedstrijd Betuwewind

Het is altijd mooi weer in West Betuwe. Onder dat motto schreef Betuwewind afgelopen zomer een wedstrijd uit. De coöperatie, die eigenaar is van vier windmolens van Windpark Deil en de drie windmolens van Windpark Avri, vroeg deze zomer waar je aan denkt bij zon. Wim van Vliet (8 jaar) uit Neerijnen was één van de winnaars!

Neerijnen - Wim van Vliet (8 jaar) uit Neerijnen, Anne-Rie Nagel (10 jaar) uit Tuil en Daan van der Plas (10 jaar) uit Vuren stuurden hun tekeningen in, met veel blije zonnestralen, en werden door de jury uit alle inzendingen uitgeroepen tot winnaars van deze wedstrijd. Afgelopen weekend ontvingen zij hun prijs, een duurzame WakaWaka-powerbank met zaklamp op zonne-energie.

Wim gaat heel graag zwemmen met zijn vrienden in de zon, dit heeft hij ook getekend. Anne-Rie maakte een tekening met echt zand, omdat zij graag gaat zonnen en ook zwemmen als de zon schijnt. Voor Daan gaat de zon schijnen als hij langs een windmolen rijdt. Met de gratis energie van de zon hebben zij nu elektriciteit om al hun belevenissen te delen met vrienden en familie.

Betuwewind zet zich in om alle momenten van de dag en het jaar te kunnen beschikken over duurzame lokale stroom. Dat kan niet alleen met windmolens. Daarom wordt er gewerkt om ook (meer) zonne-energie op te wekken. In de gemeente West Betuwe zijn tientallen hectaren zonneveld nodig, om naast zonnedaken, andere energievormen en energieopslag, uiteindelijk helemaal CO2 neutraal te worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden