Rolstoelbus


Rolstoelbus

.... wil eindelijk weer eens een drankje doen en gezellig ouwehoeren in het Stadscafé, de Boschepoort of de Republiek. Of lekker uit eten gaan bij ‘t Zusje, de Verdraagzaamheid of een ander restaurant in ons stadje. Nu kan dit tijdelijk niet in verband met corona. Maar straks kan dit voor de meeste Bommelaren gelukkig wel weer. Voor de meeste. Want ik weet dat er in Bommel een superleuke jongen is voor wie een gezellig etentje niet meer mogelijk is. Dit schreef zijn moeder pas op Facebook. Hartverscheurend!

Hoe vertel je in godsnaam aan je kind dat hij niet meer mag eten? Dat eten gevaarlijk is. Dat zijn klepje niet goed sluit en hij daardoor erg ziek kan worden. Dat zijn lichaam niet sterk genoeg (meer) is om het eten door te slikken. Dat er grote kans is op verstikking. Hij alleen nog maar een paar hapjes gemalen eten mag. Een beetje drinken verdikt. Een kind dat al zoveel tegenslagen heeft, al niet zoveel (zeg gerust bijna niks) kan, het grootste gedeelte van zijn dag bestaat uit eten, het plezier en het genot, de sfeer, tijdverdrijf, en vooral zo’n gruwelijk lekkere eter is. M’n hart breekt.

De jongen heet Joey van der Leij. Door zijn spasme is Joey volledig rolstoelafhankelijk. Dat is op zich al niets om jaloers op te zijn. En dan heb je ook nog een nieuwe, grotere rolstoelbus nodig.

Zodat je een keer lekker naar, bijvoorbeeld, de Efteling kunt. Of gewoon even lekker een rondje rijden. Zodat je er even uit bent. Een gevoel dat de meeste mensen nu wel begrijpen. Dus bij deze een verzoek van mij aan scholen, mensen of bedrijven die iets positiefs willen doen voor deze kanjer.

Help Joey aan zijn rolstoelbus!

Misschien willen de scholen in onze gemeente een collecte houden voor deze goede zaak. Als al die duizenden schoolgaande kinderen iets doneren helpt dat Joey vast een stuk op weg. En misschien zijn er wat bedrijven of particulieren die deze jongen eenmalig willen sponsoren.

Namens Joey , alvast kei bedankt!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden