Kees Metz ontvangt een gemeentepenning


<p>Kees Metz ontving vorige week een gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van Maaren.</p>

Kees Metz ontving vorige week een gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van Maaren.

(Foto: Wesley de Wit fotografie)

Kees Metz ontvangt een gemeentepenning

Oud-raadslid Kees Metz heeft vorige week, uit handen van burgemeester Van Maaren, een gemeentelijke onderscheiding ontvangen. Metz ontving deze onderscheiding als blijk van waardering voor zijn betrokkenheid bij onze samenleving.

Zaltbommel - Metz is zeer actief betrokken bij de gemeente Zaltbommel. Dat uit zich in zijn diverse maatschappelijke functies. Naast de vele jaren als raadslid is en was Metz onder meer bestuurslid van het Algemeen Bestuur van het Streekarchief Bommelerwaard, bestuurslid van de Raad van Elf en Prins Carnaval van Mispelgat, secretaris van de stichting Vrienden van de Oude Watertoren en bestuurslid en voorzitter van de Commissie Beeldende Kunst.

Daarnaast schreef Metz diverse boeken en artikelen over de historie, kunst en architectuur van Zaltbommel waaruit zijn betrokkenheid blijkt. Hij schreef onder andere de boeken de ‘Architectuurgids Zaltbommel’, ‘Zaltbommel in de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw’ en ‘De Sint Maarten te Zaltbommel’.

De grote maatschappelijke betrokkenheid en inspanningen als bestuurder van diverse instanties maakt een buitengewoon verdienstelijk inwoner van Zaltbommel. Als eerbetoon hieraan ontvangt Metz de gemeentepenning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden