Help kwetsbare mensen in Moldavië


Help kwetsbare mensen in Moldavië

Nu de dagen beginnen te korten en de coronapandemie al tijden het dagelijkse nieuws bepaald wil Stichting Movu Moldova uit Brakel en Zuilichem je informeren over haar werk in Moldavië.

Brakel/Zuilichem - Met de kerstdagen in zicht willen we het thuis graag gezellig maken. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Aan dingen die voor ons zo vanzelfsprekend zijn, zoals warme kleding en dekens, goed voedsel, warmte in huis, hygiëne en medische zorg, daarvan is in Moldavië groot gebrek.

Stichting Movu-Moldova initieert en ondersteunt projecten in Moldavië onder de zwakste doelgroepen. Meestal kinderen, gehandicapten en ouderen. Door onder meer maaltijdprojecten op scholen, het verdelen van voedselpakketten onder ouderen en kwetsbare gezinnen en het ondersteunen van naschoolse opvang voor kinderen. Ook ondersteund Movu-Moldova een kindertehuis dat volledig afhankelijk is van giften en donaties. Hier wonen 15 weeskinderen of kinderen die achtergelaten zijn door ouders. Er is nog plaats om meer kinderen op te vangen, hiervoor zoeken we nog ondersteuning.

Hulptransporten
Afgelopen juni en juli kon Movu-Moldova drie vrachtwagens met 65.000 kilo consumptie aardappels brengen naar de arme gezinnen, alleenstaande ouderen en kindertehuizen. Het voedsel kon verdeeld worden onder enkele duizenden mensen. Door corona, de extreme droogte afgelopen zomer en misoogsten ontstonden er hoge voedselprijzen en door gebrek aan inkomen dus ook honger.

In september kon Movu-Moldova twee trailers met hulpgoederen brengen. In totaal 160 m3 aan spullen zoals kleding, rollators, rolstoelen, matrassen, bedden, dekens, huishoudelijke artikelen en schoolspullen. Allemaal ingezameld door afgiften van goederen en donaties uit deze regio. De vrijwilligers van Movu-Moldova kunnen dit werk alleen doen mede dankzij jouw steun en support. In februari 2021 wil Movu-Moldova weer naar Moldavië met voedsel en hulpgoederen.

Verkoop producten
Voor inkomsten en giften is Movu-Moldova volledig afhankelijk van donaties van bedrijven en particulieren. Ook door middel van acties en de verkoop van luxe producten, zoals bonbons, speculaastaart, diverse Moldavische wijnen en Acaciahoning worden de hulpprojecten gefinancierd. De gehele opbrengst gaat naar de allerarmsten. Door corona zijn alle kerstmarkten en evenementen afgelast, waar veel van de producten werden verkocht. Gelukkig kun je ook online de producten bestellen. Deze worden vervolgens gratis thuisbezorgd. Bestellen kan online en via 06- 511 778 60.

Het is ook mogelijk om een gift over te maken op NL 41 RABO 0136 6410 83, ten name van Stichting Movu-Moldova.

Op de website, www.movu-moldova.nl, en op de facebookpagina van de stichting kun je nog meer zien en lezen over het werk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden