‘Kerstman’ deelt uit


<p>Als Kerstman reikt voorzitter Wim Lambooij in een coronaluwe setting een cheque van 1.000 euro uit aan &eacute;&eacute;n van de gelukkigen.</p>

Als Kerstman reikt voorzitter Wim Lambooij in een coronaluwe setting een cheque van 1.000 euro uit aan één van de gelukkigen.

(Foto: Klaas Leerlooijer)

‘Kerstman’ deelt uit

De Kerstman, alias kringloopvoorzitter Wim Lambooij, heeft zaterdag elf Bommelerwaardse organisaties getrakteerd op een cheque van 1.000 euro. Tot de gelukkigen behoorden onder andere: Kinderboerderij de Beestenboel, de voedselbank, Zeeverkenners, Hospice De Samaritaan, Wielewaal, Tafeltje Dekje en Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard.

Zaltbommel - De uitreiking was het sluitstuk van de jaarlijkse kerstactie van kringloop de Spullewaard in Zaltbommel. Bij die actie wordt aan tien goede doelen 1.000 euro gedoneerd. De klanten bepaalden ook dit jaar welke goede doelen er met de cheques vandoor gingen. Wie vijf euro of meer besteedde, ontving één of meer stembiljetten waarmee op een goed doel kon worden gestemd. De nummer tien en elf eindigden gelijk zodat er dit jaar een organisatie extra in de prijzen viel.

Het totaal aan donaties van kringloop de Spullewaard eindigde dit jaar op 100.000 euro. Het geld ging, zoals gebruikelijk, naar goede doelen dichtbij en veraf.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden