Carwash A2 is open


Foto: Wesley de Wit | De Wit Fotografie

Carwash A2 is open

Op 11 december heeft de gloednieuwe wasstraat Carwash A2 op het Van Voordenpark de deuren geopend. De openingshandeling werd verricht door wethouder Willem A. Posthouwer van de gemeente Zaltbommel door met de gemeentelijke duurzaamheidsauto de wasstraat te bezoeken. Zo heeft het voormalige Jaguar-pand van autodealer Kroymans officieel een nieuwe invulling gekregen: auto’s wassen.

ZALTBOMMEL - De nieuwe wasstraat ligt direct aan de snelweg, op steenworp afstand van de afslag ‘Zaltbommel’. Het pand is een echte zichtlocatie en heeft bedrijven als Plieger, Volvo en Seats and Sofas als buurman. Sinds het faillissement van Kroymans in 2009 stond het pand leeg. Begin 2020 heeft ondernemer Roel Verhagen het pand gekocht om er Carwash A2 te realiseren.

In de carwash ligt een 50 meter lange ketting waarover de auto’s worden voorgetrokken terwijl ze gewassen worden. ‘Door de meest moderne en innovatieve technieken, zal geen plekje van de auto’s overgeslagen worden’, zo laat Verhagen weten. ‘De auto wordt op een grondige, veilige en milieuvriendelijke manier gewassen.’ De wasstraat heeft een capaciteit van honderd auto’s per uur waardoor wachtrijen tot het verleden behoren. Daarnaast bevat het pand 26 overdekte stofzuigplaatsen waar bezoekers gebruik van kunnen maken na hun wasbeurt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden