Op stap met Rhijn de Reus In Zaltbommel


<p>Rhijn neemt kinderen op sleeptouw en samen met hun ouders en/of grootouders kunnen ze nu ook in Zaltbommel speuren naar verhalen.</p>

Rhijn neemt kinderen op sleeptouw en samen met hun ouders en/of grootouders kunnen ze nu ook in Zaltbommel speuren naar verhalen.

(Foto: )

Op stap met Rhijn de Reus In Zaltbommel

Wil je weten wie Rhijn is en vind je speurtochten leuk? Aan de hand van een te downloaden app kun je samen met Rhijn nu ook in Zaltbommel op zoek gaan naar zijn verhalen!

ZALTBOMMEL - Rhijn de Reus en zijn broer Wally waren zogenaamde ‘graafreuzen’. Het liefst hielden zij zich bezig met het graven van grote rivieren, van de bergen tot aan de zee. Rhijn schreef de verhalen van het rivierlandschap en zijn bewoners op in zijn reuzenboek, maar tijdens een storm viel het boek uit elkaar en raakten de verhalen verspreid over het huidige rivierengebied. Tijdens de speurtocht help je Rhijn zijn ‘Bommelse verhalen’ terug te vinden.

Museum Stadskasteel Zaltbommel neemt deel aan Erfgoedpact Rivierenland. Dat is een samenwerkingsverband van verschillende culturele instellingen in het rivierengebied. Het gezamenlijke doel is het erfgoed van onze regio onder de aandacht van een breed publiek te brengen. In dat kader is een digitale speurtocht voor op de smartphone ontwikeld.

De rivier is het overkoepelende thema in de speurtocht en per stad in rivierenland is een eigen route gemaakt. Rhijn neemt kinderen op sleeptouw en samen met hun ouders en/of grootouders kunnen ze nu ook in Zaltbommel speuren naar verhalen die al lopend door en rondom de binnenstad van Zaltbommel worden verteld.

Sinds kort is de speurtocht via de app IZI Travel beschikbaar en in het museum, maar ook op diverse plaatsen in de Bommelerwaard, waaronder het Trip op de Markt in Zaltbommel, liggen flyers waarop stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe de app en de speurtocht gedownload kan worden.

Het start- en eindpunt van de Bommelse speurtocht is in Museum Stadskasteel.Bij aanvang van de speurtocht krijg je bij het museum een “puzzelboekje” mee, want onderweg moeten er verschillende raadsels opgelost worden. Via de app wordt je steeds naar een nieuw punt in de route gestuurd en op zo’n sleutelpunt start in de app en verhaal dat vaak wordt afgesloten met een vraag. Bij een goed antwoord wordt het volgende sleutelpunt ontgrendeld en kan de tocht worden voortgezet. De tocht duurt ca. 2 uur en loopt via de binnenstad, Stadsdijk, Waalkade, Molenwal en de stadswallen terug naar het museum. Om bij te komen van de speurtocht en de inwendige mens ook aan zijn trekken te laten komen is een bezoek aan de kasteeltuin en/of het museumcafé natuurlijk ook zeer aan te raden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden