Logo detorenbommelerwaard.nl

Koop lokaal, juist nu

Column door Ingrid Wunnekink

Ik kijk naar mijn collectie lingerie die in de winkel aanwezig is. Alles gesorteerd op merk, gepresenteerd op kleur en keurig op maat gehangen. Ik zie het basisassortiment dat ik door de jaren heen zorgvuldig heb opgebouwd en heb uitgebreid in maatvoering en kleur.

Van de ene op de andere dag veranderden de verruimde openingstijden voor de feestdagen in een ‘tot nader order gesloten’. Niemand anders dan mijn medewerksters en ikzelf ziet nog de ruime keuze van het assortiment en de goed doordachte presentatie. Hoe kan ik verkopen door een gesloten deur? Hoe bereik ik mijn klantenkring? Hoe laat ik van mezelf horen? Hoe kan ik de openstaande facturen van de seizoenscollectie betalen?

Iedere dag zie ik mijn zakelijke bankrekening verder slinken. De verkoop is gestopt, maar de vaste lasten lopen door. De huur, het energiecontract, de abonnementen voor ICT-zaken, de kosten voor het boekhoudkantoor, de salarissen voor mijn werknemers, de sociale voorzieningen… Per maand een flinke som geld voor zaken die ik ook in een zware lockdown gewoonweg nodig heb of waar ik mijn verantwoording voor moet nemen.

Terwijl spanning zich vastzet in mijn buik, mijn ademhaling hoog zit, mijn hoofd oververmoeid is van malende gedachten en eindeloos gepieker, verman ik mezelf en ben ik dankbaar voor de vaste klantenkring die ons weet te vinden. Het geeft energie om bezig te zijn met de bestellingen, ze mooi in te pakken en ze rond te brengen. Het is fijn om de waardering te horen en de dankbetuigingen in ontvangst te mogen nemen. Dat alles geeft ruimte aan creativiteit om deze nieuwe manier van werken verder uit te denken en door te zetten.

Veel ondernemers zitten in hetzelfde schuitje, dus ik spreek nu voor ons allemaal. We staan allemaal, maar ieder voor zich, voor dezelfde uitdaging: ons hoofd boven water houden en de onderneming redden.

Koop jij ook na deze lockdown nog graag onze artikelen? Waardeer je onze service en klantgerichtheid? Hoor je met plezier ons advies? Wil je blijven genieten van onze persoonlijke aandacht? Bestel dan nu je artikelen bij de lokale ondernemers. Juist nu. Bestel een afhaalmenu, ook al kook jij zelf als de beste. Vraag om een mooie jurk of een paar schoenen, ook al heb je ze nu niet direct nodig. Bel of mail en bestel je favoriete schoonheidsproduct of shampoo. Klok kapot? Het koffiezetapparaat aan vervanging toe? Laat het persoonlijk bij jou thuis bezorgen. Daarmee bezorg je ons, de lokale ondernemers, de energie, kracht en moed om door te gaan en geef je het vertrouwen dat we na deze lockdown de deuren met een gerust hart weer kunnen openen. Met jouw bestelling en aankoop zorg je dat we kunnen slapen, dat we grappige, ludieke en eigenzinnige acties voor je kunnen bedenken en iedere dag met plezier ons werk kunnen doen.

Beste klant, de niet- essentiële winkels, salons en de horeca zijn gesloten, maar de artikelen, producten en service die wij als eigenaren van deze zaken verkopen, zijn wél essentieel. Ze zijn essentieel voor levensonderhoud en voor levensgeluk. Koop lokaal, juist nu.

Deze column is geschreven door de Zaltbommelse Ingrid Wunnekink, eigenaar van Love-li lingerie. Deze column verscheen eerder op love-li-lingerie.nl.

Meer berichten