Eerste vaccinaties tegen corona in West Betuwe


<p>Cliënten van ’s Heeren Loo in Geldermalsen hebben vorige week als eerste in gemeente West Betuwe het coronavaccin gehad.</p>

Cliënten van ’s Heeren Loo in Geldermalsen hebben vorige week als eerste in gemeente West Betuwe het coronavaccin gehad.

Eerste vaccinaties tegen corona in West Betuwe

De cliënten van ’s Heeren Loo in Geldermalsen hebben vorige week woensdag het coronavaccin gehad. Burgemeester Servaas Stoop deelde na afloop aan de cliënten een prikdiploma en een taartje uit.

West Betuwe - Er is lang naar dit naar dit moment uitgekeken. Woensdag om 08.00 uur was het zo ver. De eerste coronavaccins in de gemeente West Betuwe zijn gezet. Zorginstelling ‘s Heeren Loo startte met vaccineren van de meest kwetsbare cliënten. De cliënten van de Wieken 2-4 waren als eerste aan de beurt.

Kwetsbaar
Burgemeester Servaas Stoop was hierbij aanwezig: “Corona heeft een enorme impact op mensen met een verstandelijke beperking. Zij zijn erg kwetsbaar en begrijpen corona en de daarbij behorende maatregelen niet. Het is geweldig dat een deel van de cliënten van ‘s Heeren Loo een vaccin krijgt. Met dit coronavaccin beschermen we elkaar. Zo zorgen we dat de zorg het aankan. Het vaccin kan een eind maken aan de pandemie.”

Prikdiploma en taart
“Voor de cliënten was het erg spannend. Daarom maken we er een feestje van”, aldus een medewerker van het vaccinatieteam van ‘s Heeren Loo. Na afloop was er limonade en wat lekkers. Ook ontvingen de cliënten een heus prikdiploma. De eerste groep kreeg dit diploma zelfs uit handen van de burgemeester. Voor sommige cliënten bleef het spannend. Met de hulp van begeleiders lukte het ‘s Heeren Loo om de cliënten te vaccineren. In een uitzonderlijk geval hielp een familielid daarbij.

Bij het naar buiten gaan fluisterde een client de burgemeester nog toe: “Over drie weken krijgen we nog een prik, maar dat houden we nog even onder ons.” Over drie weken volgt inderdaad de tweede vaccinatie voor de cliënten van ’s Heeren Loo. Hopelijk gaat het daarna snel weer richting normaal.

Het vaccinatieteam van ‘s Heeren Loo krijgt hulp van de apotheker van Alphega Apotheek West Betuwe. Deze apotheek maakt de vaccins klaar voor gebruik.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden