<p>Nauwelijks mutaties van trainers bij clubs. Bij DSC zet Roland Timmermans zelf na drie jaar een streep onder zijn loopbaan.&nbsp;</p>

Nauwelijks mutaties van trainers bij clubs. Bij DSC zet Roland Timmermans zelf na drie jaar een streep onder zijn loopbaan. 

(Foto: Wout Pluijmert)

Toch kans op voortgang competitie?

Bij de voetbalclubs in de Bommelerwaard blijven vrijwel alle trainers in hun ‘eigen’ dug-out zitten. Bij Well en Jan van Arckel was de wisseling van de wacht bekend. Verrassend is het vertrek van de bij DSC populaire Roland Timmermans.

door Wout Pluijmert

Kerkdriel - DSC heeft een klik met de 52-jarige Schijndelnaar. Timmermans heeft echter besloten een streep onder zijn toch imposante trainersloopbaan te zetten. Hij was onder andere succesvol bij Helvoirt en Zwaluw VFC. In Kerkdriel is men dus op zoek naar een nieuw gezicht voor de groep. Over nieuwe gezichten gesproken: bij Well kiest men voor de jonge, onervaren trainer Remy Schouwenaar. Wel een voor de club zeer bekende naam. Dertig jaar geleden begon zijn vader, Roger Schouwenaar, eveneens bij Well in het trainersvak. Zoals bekend heeft men bij Jan van Arckel de primeur van de jongste trainer in de regio. Giel Goesten (25) volgt daar Marco van Loon op. Nivo Sparta heeft alle vertrouwen in het duo Blom/Ruijsch. Blom blijft tot medio 2023 aan de club bij de watertoren verbonden.

Vervolg competitie
De KNVB blijft voor de sector amateurvoetbal hoopvol dat er nog, in welke vorm dan ook, een competitie gaat worden uitgespeeld. Een rondgang langs de trainers leert dat zij er weinig fiducie in hebben. Vanuit Zeist komt men met het volgende statement. In een update over het hervatten van het amateurvoetbal geeft de KNVB aan dat er uiterlijk op 10 en 11 april weer afgetrapt moet worden, anders wordt de competitie niet meer opgestart. Hierbij wordt rekening gehouden met de door trainers gevraagde trainingsopbouw naar een eventuele herstart.
Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020-2021 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan ook geen promotie/degradatie plaats. De voetbalbond beslist binnenkort maar uiterlijk in de week van 9 februari of hervatting nog reëel is.

Nadat in oktober de competities stil kwamen te liggen, kwam de KNVB na beraadslaging met de clubs tot twee mogelijke scenario’s om dit seizoen toch nog op enige wijze een vervolg te geven: of de huidige competities opdelen in halve poules waarbij alsnog een hele competitie werd uitgespeeld, of het afwerken van alleen de eerste competitiehelft.
De KNVB kijkt ook vast voorzichtig naar alternatieven. Een optie voor het veldvoetbal is in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien te organiseren voor alle categorieën, inclusief het standaardvoetbal. “Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen’’, geeft een woordvoerder van de voetbalbond aan. “Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden