<p>Louis Janssen (met baard) krijgt op het veld van vv Hedel zijn eerste contract als hoofdtrainer overhandigd.&nbsp;</p>

Louis Janssen (met baard) krijgt op het veld van vv Hedel zijn eerste contract als hoofdtrainer overhandigd. 

(Foto: vv Hedel)

Na tien jaar nu hoofdtrainer vv Hedel

Tien jaar na zijn entree als jeugdtrainer bij vv Hedel wordt Louis Janssen hoofdtrainer bij de sfeervolle club op sportpark De Winkels.

door Wout Pluijmert

Hedel - Het trainen en coachen van een groep zit Janssen in het bloed. De doelman Louis Janssen was al op jonge leeftijd klaar met het spelletje. Hij was zestien jaar toen hij kort na elkaar in de zaalcompetitie beide enkelbanden afscheurde. De fanatiek volger van FC Den Bosch werd vervolgens jeugdtrainer bij de B-junioren van zijn club Wilhelmina/Den Bosch en vervolgens bij WEC in Wijbosch. “Omdat een aantal vrienden van mij bij Hedel als jeugdtrainer actief waren, ben ik daar ook ingestapt. Ik kreeg eerst de D1 onder mijn hoede. Via Bjorn Cevat, aanvoerder van het eerste elftal, werd ik benaderd om assistent van toenmalig hoofdtrainer Ben Hoek te worden.”

Assistent
Begin november 2016 stond de destijds 28-jarige Janssen plotseling als interim-hoofdtrainer voor de groep. Het bestuur en de spelersgroep van Hedel deden een beroep op de Bosschenaar omdat hoofdtrainer Ben Hoek inging op het verzoek van vv Den Dungen om bij zijn oude club per direct aan de slag te gaan. Na een paar weken vond Hedel Wilco van Houtum bereid om Hoek op te volgen en ging Janssen met plezier verder in zijn rol als assistent bij het eerste elftal. “Trainer zijn is een hartstikke fijne hobby. Het is leuk om te proberen spelers en een team beter te maken. Heel erg mooi dat ik de kans krijg van vv Hedel. In mijn laatste seizoen als assistent zijn wij in september 2020 heel leuk aan het seizoen begonnen. Wij deden goed mee en wilden om de bovenste plaatsen gaan spelen. Ik heb geen idee of er dit seizoen nog een vervolg komt. Ik heb zo mijn twijfels. Het duurt gewoon te lang. Meer voor de hand ligt dat ik straks in de zomer voor het eerst als hoofdtrainer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen ga beginnen.”

Eigen jeugd
Bij Hedel zet men in op de eigen talentvolle jeugd. Dit seizoen maakte een speler van JO17, Steef van den Bogerd, al de nodige minuten. “Vanuit zijn leeftijdsgroep hebben meer spelers de potentie om het eerste elftal te kunnen halen.” Daarnaast is Janssen nu al bezig om de selectie ook extern te versterken. “Wij kijken vooral naar spelers met een Hedel-verleden, die elders actief zijn. De jongens die ik op het oog heb zijn echt wel een versterking voor mijn elftal. Maar belangrijker is dat vrijwel iedereen van de huidige spelersgroep ook volgend seizoen bij ons zal voetballen. Die gesprekken heb ik al gevoerd. Van belang is dat er onderling concurrentie ontstaat voor een aantal posities. Daar wordt elke speler beter van.” Hedel beschikt over een sfeervol hoofdveld met een tribune. Daarachter ligt kunstgras op het tweede veld. “Wij spelen onze wedstrijden vooral op gras, maar wijken bij slecht weer uit naar het kunstgras. Ook de oefenpotjes worden op het tweede veld afgewerkt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden