<p>Ondanks de huidige coronaperiode wordt op het sportpark van Nivo Sparta stevig aangepakt.</p>

Ondanks de huidige coronaperiode wordt op het sportpark van Nivo Sparta stevig aangepakt.

(Foto: Nivo Sparta)

Ondanks corona gaat clubleven door

Corona heeft ons leven in de greep. Het raakt iedereen dus ook het verenigingsleven. Bij Nivo Sparta, de grootste voetbalclub in de regio, gaan de plannen wel gewoon door. Het bestuur van de club maakt duidelijk wat er staat te gebeuren.

door Wout Pluijmert

Zaltbommel - “De dreun is groot voor ons allen en laten we hopen dat met alle maatregelen van de overheid en de start van de vaccinaties de versoepelingen weer langzaam mogelijk worden. En wie weet kunnen er binnen de mogelijkheden ook dit seizoen nog competitiewedstrijden gespeeld gaan worden! Hoe dan ook, we moeten nog even afwachten en bovenal volhouden. Desalniettemin, er rest ons niets anders dan positief te blijven en ons ook vooral voor te bereiden op de toekomst van onze vereniging”, geeft het bestuur de leden mee.

Nivo Sparta gaat ‘volle bak’ door om de plannen die er al voor corona waren toch te verwezenlijken. Hierbij dient opgemerkt te worden dat in deze periode er veelvuldig en constructief overleg plaatsvindt met de gemeente. Met de opbrengst van de oliebollenactie is inmiddels een professionele grasmaaier besteld voor montage onder de kleine tractor. “Dit was echt een noodzakelijke wens waardoor onze klussenploeg nu een stuk eenvoudiger en sneller de grasstroken tussen en rondom de velden kan maaien.”

Een lang gekoesterde wens bij Nivo Sparta is de plaatsing van veldverlichting op de velden vier en vijf. Zeker in deze donkere winterperiode biedt verlichting op deze velden meer mogelijkheden en capaciteit om de vele teams in te delen voor trainingen en (oefen)wedstrijden.

Duurzaamheid
In het kader van duurzaamheid en besparing op elektriciteit wordt onderzocht hoe tegelijk met de verlichting op de velden vier en vijf de vervanging van de huidige conventionele veldverlichting (velden twee, drie en zeven) door LED-verlichting kan plaatshebben. “Hiervoor gelden subsidieregelingen vanuit de overheid, die ons mogelijk hierbij helpen. Naast besparing in stroomverbruik is ook de lichtopbrengst van LED-verlichting aanzienlijk beter.”

Tenslotte, bekend is dat na regenval de grasvelden 6 en 7 vaak drassig blijven en dus onbespeelbaar zijn doordat de afwatering niet optimaal functioneert. “Helaas is de oplossing van dit probleem niet eenvoudig anders was dat uiteraard allang verholpen. Momenteel voeren meerdere partijen, onder meer de aannemer van de velden, intensief onderzoek en metingen op deze velden uit.” Op korte termijn hopen wij een gedegen plan gereed te hebben zodat ook dit probleem uit de wereld is.

Vanwege de weersomstandigheden en de slechte conditie van de grasvelden (sneeuw en ijs) is zojuist besloten door de consul en de coördinatoren dat er deze periode niet getraind kan worden. Het is niet verantwoord in verband met de vrieskou en de zeer lage gevoelstemperatuur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden