<p>Maria van Dalen wordt 20 februari 100 jaar.</p>

Maria van Dalen wordt 20 februari 100 jaar.

Gamerse Maria van Dalen wordt 100 jaar

Op 20 februari viert de Gamerse Maria (Rie) van Dalen haar 100e verjaardag. 

Gameren - Toentertijd was er geen elektriciteit, geen gas, geen stromend water. Rie heeft het allemaal zien komen. Of gaan, zoals de kerk en de openbare school op de plaats waar later het dorpshuis gebouwd werd. Ze had er vanuit haar geboortehuis, de kruidenierswinkel van haar vader Gijs van Lit, of ‘Gijs den Bok’, goed zicht op. In de oorlog drukte ze als administratief medewerker bonkaarten achterover om die via haar toekomstige man Teun aan het verzet door te spelen.

Het echtpaar is via diverse omzwervingen in 2008 weer in Gameren beland. “Sinds zijn gevangenschap in de oorlog kon hij nooit lang stilzitten”, zegt Rie over haar man. Iets dat zich ook regelmatig vertaalde in spontane vakantietripjes met het hele gezin. Na een huwelijk van 68 jaar overleed Teun in 2013.

“Oh, ik zou nog zo graag een keer op de ski’s staan”, memoreert Rie, want met haar geheugen is niets mis, hoewel het fysiek dit jaar voor het eerst iets minder gaat. Maar in haar aanleunwoning op ‘t Slot beleeft ze veel plezier aan en met de zorgmedewerkers van wie sommigen zelfs familie zijn. En na corona, of haar tweede prik, hoopt ze haar kinderen en (achter)kleinkinderen weer snel te zien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden