<p>De containers zijn inmiddels weg. Een aantal kleedkamers is na de brand weer beschikbaar.&nbsp;</p>

De containers zijn inmiddels weg. Een aantal kleedkamers is na de brand weer beschikbaar. 

(Foto: vv Brakel:)

BZC’14 veert op na november brand

In de nacht van 11 op 12 november 2020 schrok Brakel wakker van de brand bij de plaatselijke voetbalclub. De schouders gingen eronder en inmiddels kijkt de fusieclub vooruit. Het verhaal van de honderd dagen van voorzitter Lars Pijlman.

door Wout Pluijmert

Brakel - “Ik ben verschrikkelijk trots op alles en iedereen binnen de club en sponsors die ons door deze moeilijke tijd hebben heen geholpen. Als je in die nacht veel van wat er door de leden was opgebouwd ziet verbranden, moet je toch wel even slikken”, vat Pijlman de achterliggende periode samen.

Door corona hebben alle sportclubs het al zo moeilijk. “Wij halen een groot deel, zo’n zestig procent, van onze inkomsten uit de gezellige kantine. Daar is sinds maart 2020 weinig meer vandaan gekomen. Financieel is dat een gigantische aderlating. Gelukkig zijn de leden en sponsors uiterst loyaal én hebben wij stevig in de kosten kunnen snijden. Daarnaast maken wij uiteraard gebruik van de beschikbare regelingen die het Rijk ons biedt. Wij redden ons wel, maar het moet niet al te lang meer gaan duren.”

“Onze grootste zorg na de brand was om zo snel mogelijk uit de rotzooi te komen. Kleedkamer 1, 2 en 3 zijn volledig verwoest en dat geldt ook voor de massage- en opslagruimte. Vooral bij de oudere leden, die de brand van het Veerhuis in de jaren tachtig nog hebben meegemaakt, maakte het nogal wat emoties los. Met dank aan de verzekeraar en onze hoofdsponsor Van der Ven is het herstel razendsnel ingezet. Maar ook andere sponsors hebben ons gesteund waar mogelijk.”

Sinds enkele weken heeft de club weer de beschikking over de overige drie kleedruimten. “Dat ziet er weer gelikt uit, hoewel wij staan te trappelen om alles weer in gebruik te kunnen nemen en de contacten onderling te herstellen. Het is saai in deze periode. Wij komen zelf uit een voetbalfamilie en dan ben je op zaterdag op het sportpark. Dat is nu voor ons allemaal even niet en dat went nooit.”

Het meest recente initiatief komt van BZC’14-bestuurslid Anne-Marije Edelman. Zij gaat, als het wordt toegestaan, vanaf 1 april aan de Waalzijde van het clubgebouw een terras openen voor inwoners van de regio en passanten. De gasten kunnen, van donderdag tot en met zondag, aan het water genieten van een eenvoudige kaart. Pijlman: “Wij verwachten dat de toeristen die van het veer gebruikmaken bij ons iets komen nuttigen. Een deel van de inkomsten gaat naar BZC’14. Ook als wij ooit vertrekken naar de nieuwe locatie, hopen wij de nieuw ontstane situatie voort te zetten. Dat is uiteraard wel afhankelijk van wat er met het Veerhuis gaat gebeuren.”

BZC’14 hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de mogelijk toekomstige verhuizing. “Daar hangt sterk de ontwikkeling van de huidige accommodatie vanaf”, verklaart Lars Pijlman. Trainer Ron Vlot kan volgend seizoen weer in de derde klasse over zijn vrijwel volledige selectie beschikken. Twee spelers, Thijs Garstman (Sparta’30) en Niels van Dalen (Roda Boys), vertrekken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden