<p>Twee jaar geleden stapte men op een rondvaartboot van Waterfeesten, op weg naar The Passion. Dit jaar vind er een online Paaschallenge plaats. Een interactiefspel via WhatsApp en Zoom.</p>

Twee jaar geleden stapte men op een rondvaartboot van Waterfeesten, op weg naar The Passion. Dit jaar vind er een online Paaschallenge plaats. Een interactiefspel via WhatsApp en Zoom.

Dit jaar een Paaschallenge

De Franciscusparochie vertelt het paasverhaal dit jaar met de Paaschallenge. Een unieke ervaring waarin men samen met het gezin de laatste dagen van jezus beleeft. Zo’n vijftig gezinnen nemen online en offline deel aan dit interactieve spel. Zij gaan aan de slag met verschillende puzzels, creatieve opdrachten en doe-opdrachten die men online steeds krijgt.

Bommelerwaard - De Paaschallenge is bedoeld voor iedereen: jong en oud, gelovig of juist niet. De parochie wil samen op weg gaan en ontdekken wat het verhaal betekent in onze tijd. De parochie heeft via de PKN ook beschikking gekregen tot een gameversie van het spel. Deze kan individueel gespeeld worden via het bekende spel Minecraft.

Nieuwe koers
De katholieke kerk heeft als pastoraal beleidsthema: ‘Samen Thuis’. De kerk vindt het belangrijk dat mensen zich thuis kunnen voelen bij elkaar en bij God. Ook wil zij eraan bijdragen dat mensen een thuis vinden in de wereld. Om dit voor elkaar te krijgen, is de parochie diverse projecten gestart. De paaschallenge is onderdeel van het familieproject, Franciscus 2.0. De door de parochie aangetrokken familiewerker, Danny Hakvoort is de initiatiefnemer. Inmiddels is er een team vrijwilligers actief die op creatieven wijze bijdraagt aan dit doel. Er zijn dit jaar ook een Maria-safari, online gespreksgroepen en een spreekuur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden