<p>Middenvelder Sjors Maas (rechts) maakt met de overgang naar Almkerk een vervolgstap in zijn carriere.&nbsp;</p>

Middenvelder Sjors Maas (rechts) maakt met de overgang naar Almkerk een vervolgstap in zijn carriere. 

(Foto: Gerald van Zanten)

Sjors Maas kiest voor eerste klasse

Het vertrek bij Roda Boys/Bommelerwaard valt Sjors Maas zwaar. Hij is echter ambitieus en wil de stap naar de eerste klasse maken. Daarbij weegt bij Almkerk de hereniging met zijn maatje Sharog Susani zwaar mee.

door Wout Pluijmert

Kerkdriel - Sjors Maas is een talentvolle middenvelder. Hij ontwikkelde zich in zijn eigen Kerkdriel, liep stage bij FC Den Bosch en werd daar na bemiddeling door zijn trainer bij DSC, Erik Meulendijk, opgepikt door topklasser GVVV uit Veenendaal. Die stap was net even te groot. “Ik heb daar niet veel gespeeld maar op dat hoge niveau wel veel geleerd. Ik trainde en speelde soms met grootheden als Dennis van Meegdenburg en Joey Snijders, die dat zware ongeluk heeft gehad.” Een jaar later kwam Maas uit voor LRC Leerdam, dat een klas lager in de hoofdklasse uitkwam. Met de Leerdammers, die hem al eerder hadden gepolst, degradeerde hij naar de eerste klasse en eindelijk kwam Roda Boys/Bommelerwaard aan de beurt. “Teammanager Arjen Borsje kwam al voor de derde keer bij mij. Hij volgde mij al in mijn DSC-tijd. Doelstelling was om met Roda Boys naar de eerste klasse te gaan. Dat is helaas in vijf jaar niet gelukt.”

Uitschakelen
Zijn vriendschap met Sharog Susani kwam bij toeval tot stand. “Onze trainer Frank Brands koppelde mij in een wedstrijd tegen Pelikaan aan Sharog. Dit met de opdracht om hun beste speler niet aan voetballen toe te laten komen. Ik kreeg tijdens dat duel goed contact met hem en daar is een bijzondere vriendschap uit ontstaan. Een jaar later kwam Sharog naar Aalst, maar zware blessures hielden hem aan de kant. Hij is gaan revalideren bij zijn oude club Pelikaan. Ik brak in die fase in 2019 mijn kuitbeen en scheurde mijn enkelbanden. Wij zouden samen gaan revalideren. In januari brak Sharog echter heel ongelukkig een scheenbeen. Hij herstelt gelukkig goed. Met Roda Boys lukt het maar niet om de stap naar de eerste klasse te maken.”

Ook Almkerk had Maas al langer op de korrel. Na een gesprek met trainer Ad van Seeters was Maas om. Almkerk wordt zijn vierde club. “Straks krijg ik er de derby’s op hoger niveau tegen Nivo Sparta en WNC voor terug. Ook de clash met GRC 14 schijnt bijzonder te zijn. Mij is verteld dat het niveau in de eerste klasse C hoger is. Mooie tegenstanders, ik heb er echt zin in. En nee, een terugkeer in mijn eigen dorp bij DSC is nog niet aan de orde”, besluit de inmiddels 29-jarige inwoner van Kerkdriel.

Feestweek jubileum Haaften
Deze week zou het groot feest zijn bij de maandag 100 jaar geworden voetbalclub Haaften. Door corona is er helaas even niets te vieren. De receptie van komende vrijdag is daarom ook uitgesteld. Evenals de feestweek met stratenvoetbal, playbackshow, jeugdactiviteiten en een grote feestavond voor iedereen. Gezien de onzekerheid over de ontwikkeling van het Covid-19 virus durft de commissie geen datum te noemen voor het houden van de festiviteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden