<p>MHC Bommelerwaard voorzitter Karin Priem-Mens maakt duidelijk welk formaat hockeystick ook werd gebruikt.&nbsp;</p>

MHC Bommelerwaard voorzitter Karin Priem-Mens maakt duidelijk welk formaat hockeystick ook werd gebruikt. 

(Foto: Wout Pluijmert)

MHC Bommelerwaard vol in beweging

Voor 10.00 uur stond er al een lange rij bij de poort van Hockeyclub Bommelerwaard. Ruim honderd kinderen kwamen zondag af op vriendjesdag. Wie geen hockeystick heeft kon er een lenen. Leden van MHC Bommelerwaard brachten ze tijdens een clinic de eerste kneepjes van het hockey bij.

door Wout Pluijmert

Zaltbommel - Het is traditie bij de enige hockeyclub in de Bommelerwaard; in het voorjaar nodigt de club jongens en meisjes tot en met groep zes uit om kennis te maken met de hockeysport. Voorzitter Karin Priem-Mens verwelkomde leden en aspirant-leden aan de poort. “Dit jaar hebben wij het nog wat groter aangepakt. Intern hebben wij geroepen dat er juist in coronatijd misschien wel honderd aanmeldingen zouden zijn. Het zijn er zelfs 104 geworden. Via social media en flyers hebben wij getracht iedereen te bereiken. Onze eigen leden zijn erg actief geweest. Zij hebben vriendjes en vriendinnetjes gevraagd naar de hockeyclub te komen. De grote opkomst geeft aan hoe graag kinderen, juist in deze tijd, willen bewegen. Ik verwacht dat wij mede door deze activiteit weer veel nieuwe leden kunnen inschrijven. Wij hopen dat tien tot twintig kinderen zich als lid gaan aanmelden.” Er is kabouterhockey voor de allerkleinsten. Vanaf zes jaar komen de kids in een team. “Het is zo leuk, want de kinderen krijgen er opeens minstens tien vriendjes en vriendinnetjes bij. De talenten komen in een selectieteam. Vanaf 18 jaar komen de meiden in Jong-dames 1 om daarna in het hoogste damesteam in te stromen. Nieuw is het ‘seven-hockey’ waar teams elkaar in 7-tallen treffen.”

Trouw
Karin Priem-Mens is sinds september 2020 voorzitter van MHC Bommelerwaard, een vereniging met ruim 500 leden. Ooit, bij de start in 1977, voor het eerst actief op een veldje in Rossum. Later naar Zaltbommel gekomen en via terreinen aan de Gisbert Schairtweg en de Hogeweg (1991) in 2016 neergestreken op het fraaie sportpark nabij de watertoren. Ook MHC Bommelerwaard heeft te maken met de effecten van coronatijd. “Financieel gaat het gelukkig nog goed, vertelt Karin Priem-Mens. “Met dank aan onze vele trouwe sponsors en leden. Met het gehele bestuur is het steeds schakelen. Na elke persconferentie overleggen wij meteen om te kijken hoe wij onze leden in beweging kunnen houden. Wij profileren ons als een hechte familieclub. Besteden enorm veel aandacht aan de jeugd maar daarnaast hebben wij veel mooie 18-plus teams die in allerlei verbanden kunnen hockeyen. Prestatie- en breedtesport.” Penningmeester Monique van Eeuwijk-Bonovrié: “Zo is er eveneens een gemengd ‘dreamteam’, dat op de maandagen traint en hun wedstrijden speelt.” Aan het einde van de clinic komt het paasgevoel bovendrijven. De kinderen gingen om 11.30 uur op het complex paaseieren zoeken. De eerste werden snel gevonden. Daarna werden de kinderen weer door de ouders opgehaald. De tientallen vrijwilligers praatten vervolgens nog even na.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden