<p>Kevin Nikolov gebruikt het coronatijdperk om bij Nivo Sparta eindelijk volledig fit te worden.&nbsp;</p>

Kevin Nikolov gebruikt het coronatijdperk om bij Nivo Sparta eindelijk volledig fit te worden. 

(Foto: Wout Pluijmert)

Nikolov bijna pijnvrij bij Nivo Sparta

Kevin Nikolov, middenvelder van Nivo Sparta, heeft de coronabreak benut om volledig van zijn liesblessure te genezen. Hij revalideert goed en verwacht in het nieuwe seizoen weer volledig bij de groep aan te sluiten.

door Wout Pluijmert

Zaltbommel – Nikolov werkt dus al langer dan een jaar heel hard aan zijn herstel. Bijkomend voordeel: door corona heeft hij nog geen handvol wedstrijden gemist. Op sportpark De Watertoren heeft men de échte Kevin Nikolov nog niet gezien. Bij zijn eerste competitieoptreden op eigen veld, het was 28 september 2019, liep hij in de wedstrijd tegen Kloetinge, tijdens een duel om de bal, een liesblessure op. In medische termen was er sprake van een scheurtje in de adductor longus, een scheurtje in de lies. “Ik ben ermee blijven doortrainen en bleef wedstrijden spelen. Later met het slikken van pijnstillers om er toch maar bij te kunnen blijven.” Nikolov liet zich elke vrijdag voor de wedstrijden, in Houten bij Fysio Moov behandelen met ‘dry needling’. Na de wedstrijd volgde toch weer de irritatie en de pijn.

Revalidatie
Toen in maart 2020 corona uitbrak was dat voor Nikolov het moment om aan zijn herstel te werken. Hij kwam in contact met een liesspecialist van het Erasmus MC in Rotterdam. Na scans is eind januari 2021 een revalidatieprogramma met een duur van vijf maanden gestart. “Het voelt nu al veel beter. Ik merk oprecht dat ik sterker word. Ik ga al richting de honderd procent sprint en beëindig een training zonder al te veel pijn. Nu beperk ik mij nog tot wat pass- en trapvormen en een positiespel. Ik zie naast mij op het hoofdveld van Nivo Sparta mijn maatjes wel volop partijspelen. Daar hunker ik ook naar. Vanaf volgende week mag ik bij de groep aansluiten. Ik moet mij dan echt inhouden, want mijn focus is gericht op het nieuwe seizoen zodat ik na twee jaar eindelijk pijnvrij bij Nivo Sparta kan beginnen.” Kevin Nikolov, afgestudeerd bedrijfskundige, wil dan eindelijk aan het Nivo Sparta-publiek laten zien wat zijn niveau is. Na zijn jeugdperiode in Zaltbommel kwam hij op zijn tiende in de opleiding van FC Den Bosch en later RKC. Hij koppelde zijn Hbo-opleiding, via zijn topsportstatus, aan zes keer per week trainen. In 2019 nam hij afscheid van het profvoetbal en kwam zijn belofte na om bij Nivo Sparta terug te keren. “Ik wist dat ik in het betaalde voetbal niet door zou komen. Aan mijn terugkeer had ik wel als voorwaarde verbonden dat de ploeg zou terugkeren in de eerste klasse. Daar zijn zij gelukkig in geslaagd.”

Kevin Nikolov - hij heeft van vaders kant vijftig procent Macedonisch bloed - is naast eerste-elftalspeler ook trainer van de jeugd onder veertien jaar. “Dat vind ik hartstikke leuk om te doen en goed om wat terug te geven aan Nivo Sparta.” Nikolov werd al eens gevraagd om voor het Macedonisch jeugdteam uit te komen. “Ik beschik helaas niet over een Macedonisch paspoort. Dat is niet toegestaan. Ik zou dan overigens daar ook wel aan de dienstplicht moeten voldoen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden