<p>v.l.n.r.: Marloes van den Dries (GGD), locoburgemeester Bragt en Marc van Grunsven (Van der Valk hotel).</p>

v.l.n.r.: Marloes van den Dries (GGD), locoburgemeester Bragt en Marc van Grunsven (Van der Valk hotel).

Nu ook vaccineren in Zaltbommel!

GGD Gelderland-Zuid startte afgelopen donderdag met een nieuwe vaccinatielocatie in Zaltbommel in de strijd tegen het coronavirus. Locoburgemeester Bragt nam een kijkje op de nieuwe locatie in de zijvleugel van het Van der Valk hotel aan de Hogeweg in Zaltbommel.

door Marielle Pelle

Zaltbommel - “We zijn vanochtend om 08.00 uur begonnen, de eerste vaccinaties zijn inmiddels gezet. Het is vandaag nog geen volle bak, want een eerste dag starten we rustig op, zodat we de eerste kinderziektes er nog uit kunnen halen”, vertelt Marloes van den Dries, coördinator vaccineren van GGD Gelderland-Zuid. “We bieden nu alleen de ochtend, zodat we in de middag eventueel een andere doelgroep of een ander vaccin aan kunnen bieden. Want ook dit willen we in deze regio aanbieden.” Van den Dries legt uit dat op de locatie in Zaltbommel 70-plussers met Pfizer-vaccin worden gevaccineerd.

Locoburgemeester Bragt, en tevens wethouder Volksgezondheid, wordt hartelijk ontvangen in de zijvleugel van het Van de Valk hotel, dat rust en licht uitstraalt. “Dit getuigt hoe hard er in korte tijd is gewerkt”, benoemt Bragt. “Echt chapeau hoe dit in korte tijd voor elkaar is gekregen! Dit krijgen wij niet voor elkaar”, benadrukt ook Marc van Grunsven, operationeel manager van hotel Van der Valk Zaltbommel eerlijk.

Vier lijnen in Zaltbommel
Van den Dries ligt toe dat Tiel de eerste vaccinatielocatie was in Rivierenland, want dat ligt centraal. Daarna volgde Culemborg en als laatste vandaag Zaltbommel. “Zaltbommel is de kleinste locatie in Rivierenland. Hier bieden we vier lijnen. Dus we kunnen vier mensen per drie minuten vaccineren. Het is onze opdracht dat we een geografische spreiding hebben. Als je nu op de kaart kijkt, zie je een mooie driehoek. Deze locatie is niet alleen voor mensen uit de Bommelerwaard, want de GGD werkt niet met grenzen, iedereen is welkom. Dit is goed, want mensen zijn hieraan toe!”

Drempelverlagend
“Het is een herkenbare locatie en goed bereikbaar vanuit de hele Bommelerwaard”, aldus Bragt. “We zitten in de Bommelerwaard letterlijk op een eiland, dus als je dichtbij huis geprikt kunt worden, is dit drempelverlagend. Nu hopen we dat we ook snel dichtbij huis kunnen gaan testen. Hierover zijn we in gesprek, maar met deze vaccinatielocatie zijn we al heel blij.”

De locatie wordt gefaciliteerd vanuit Van der Valk. “Het is voor ons voornamelijk fijn als iedereen gevaccineerd is, want dan kunnen wij weer open”, zegt Van Grunsven treffend. “Toen de vraag kwam voor een vaccinatielocatie is die in het team enthousiast ontvangen. Natuurlijk kwam er heel veel bij kijken op het gebied van brandveiligheid en bijvoorbeeld looproutes. Er zijn heel veel plannen gemaakt, die ook weer in de prullenbak verdwenen. Het is eigenlijk een nieuw bedrijf in ons grote bedrijf. Voor ons personeel is dit een uitje. We zijn zo beperkt in wat we kunnen. Nu konden we iets anders doen. Met plezier is er gewerkt en schoongemaakt. We kunnen een bijdrage leveren. Dat is leuk om te doen, maar helpt ook om de lichtpuntjes te blijven zien, want die moet jezelf blijven zoeken.”

Vertrouwen
“Heel fijn dat ik nu de eerste prik gehad heb.” Opgelucht stapt de 74-jarige Diny Verboom uit Zaltbommel naar buiten. Ze was donderdagochtend één van de eerste die het vaccin ontving. “Dit geeft me vertrouwen. Dan kan ik straks weer op vakantie, want ze zullen me echt niet geloven op mijn blauwe ogen, die ik trouwens niet heb”, zegt ze lachend. “Het geeft me een gevoel dat ik beschermd ben. En niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn medemensen. Zo ontzettend fijn dat dit gewoon in Zaltbommel kan. En nu ga ik door naar het terras!”, zegt ze met veel plezier. “Oh, nee, dat is er nog niet. Dan ga ik maar een koffie-to-go halen bij het Stadscafé. Even daar op de bank op de Markt wat kletsen, ik zit nu een stuk rustiger.” Ze start haar auto, zwaait nog en zegt: “Ik ga naar de koffie-to-go, want die heb ik nu wel verdiend!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden