<p>Bezoek voor het hele ontwerp de TorenTuin. Daar hangt het ontwerp aan de lange muur.</p>

Bezoek voor het hele ontwerp de TorenTuin. Daar hangt het ontwerp aan de lange muur.

TorenTuin bouwt aan een nieuwe, avontuurlijke natuurspeelplaats

Nu ze alweer een tijdje actief zijn na de langdurige bouwperiode in de TorenTuin hebben ze weer heel veel plannen. Vorig jaar realiseerden ze al de nieuwe moestuin met hulp van heel veel crowdfunders. “En dit jaar hopen we een start te maken met de realisatie van onze nieuwe speelnatuur”, aldus Carien van Boxtel.

Zaltbommel - “Juist in de moeilijke corona periode merken we dat er door jonge, maar ook minder jonge, kinderen en hun ouders en grootouders druk gebruik wordt gemaakt van de tuin. Zo creëerden we twee comfortabele picknickplaatsen waar veel gebruik van wordt gemaakt. En gespeeld wordt er nog volop!”

Ook beestjes welkom
Veel mensen kennen de huidige speelnatuur die ze acht jaar geleden met minimale middelen zelf aan hebben gelegd. Hoogteverschillen, spannende kruip-door--sluip-doorgangetjes, een liggende klimboom en een fantastische waterspeelplek. Geheel begroeid met wilde planten en spannende bosjes. “Vogels, vlinders en allerlei andere beestjes waren net zo welkom als spelende kinderen. Door de veranderde opzet van het gebied hebben we de oude speelplek helaas niet meer helemaal in de oude staat kunnen opbouwen.”

Fantasievolle ingerichte speelplek
Vandaar dat ze een heel nieuw plan hebben laten maken om de TorenTuin nog mooier te maken. Tuin- en landschapsontwerper Emiel Versluis van Vis à Vis Ontwerpers in Woudrichem maakte een ontwerp. “Geen speeltuin met toestellen uit een catalogus, maar een origineel ontwerp passend bij onze sfeer maar ook bij de sfeer van onze middeleeuwse vesting: een zo groen mogelijk fantasievolle ingerichte speelplek, met een knipoog naar het verleden en gemaakt met minimale middelen, zoals hergebruik van bestaande materialen.”

Ontwerp bekijken
Samen met de gemeente, die eigenaar is van de grond, gaan ze bekijken of en hoe ze deze prachtplek zelf kunnen gaan realiseren. “In de tussentijd zijn we natuurlijk benieuwd naar de reacties op het ontwerp. Het liefst hadden we natuurlijk een mooie inspiratiebijeenkomst in de TorenTuin georganiseerd, maar dat is nu helaas niet mogelijk.” Ze hebben het ontwerp opgehangen in de TorenTuin, aan de lange muur, dus ga vooral eens kijken wat de plannen zijn.

Wil je zelf actief worden, of af en toe meehelpen, of meedoen in dit project? Neem dan contact met ze op.

Facebook.com/TorenTuin

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden