<p>In de sloten werden vooral veel lege blikken bier gevonden. Het was soms een gedoe om ze uit de sloot te krijgen.</p>

In de sloten werden vooral veel lege blikken bier gevonden. Het was soms een gedoe om ze uit de sloot te krijgen.

Zwerfvuil opgeruimd in Nederhemert

Dorpsraad Nederhemert houdt in het voor- en najaar een zwerfvuilopruimochtend in de buitengebieden van Nederhemert. Zaterdag was er weer een opruimochtend. Twee weken geleden stond deze eigenlijk al in de agenda, maar de actie werd verzet naar zaterdag vanwege het slechte weer.

Nederhemert - De vooruitzichten waren nu eigenlijk ook niet gunstig wat het weer betreft, maar het is uiteindelijk heel de morgen droog gebleven totdat ze klaar waren. Toen begon het te regenen.

Een groep vrijwilligers van 15 personen ging die ochtend aan de slag, en daar zaten ook enkele inwoners bij die nog niet zo heel lang in het dorp wonen. Zo kon men meteen kennis maken.

De vrijwilligers waren te gast bij Kiki Kossmann aan de Maasdijk, die ook lid is van de dorpsraad, en waar ze beschut en toch op afstand op haar terras bijeen konden komen. Vandaar uit werden de taken verdeeld en aangegeven waar er zwerfvuil opgeruimd kon worden.

Richard Hak, die namens de gemeente Zaltbommel het afval kwam laden, wist niet wat hij zag. Er was zoveel zwerfvuil verzameld. Zelfs een parasol en tonnen werden gevonden. Ook kwam er veel zwerfafval van de Waard en het Boske waar de familie Pruissen en Wegman altijd zwerfvuil opruimen en Ries zelf met een vrachtwagentje het zwerfvuil kwam brengen. Vanuit de dorpsraad reed Arie Verheij rond met een aanhangwagen om op de plaatsen waar zwerfvuil werd geruimd de volle zakken op te laden. Er werd veel zwerfvuil opgehaald en wat zeker opviel waren de vele lege blikken bier in de sloten. Het was af en toe een toer om de blikken uit de sloot te vissen.

Via NLdoet was een klein budget beschikbaar gesteld voor materialen, koffie/thee en fris en bij terugkomst een hapje en een drankje. Ook werd door Walter Esch als herinnering aan deze actie een sjaal aan alle vrijwilligers aangeboden, met het wapen van Nederhemert erop geborduurd.

“We mogen terug zien op een zeer geslaagde morgen en vinden het fijn dat zoveel vrijwilligers zich opgaven om mee zwerfvuil op te ruimen en willen hen hiervoor bedanken”, aldus Dirk Brugmans namens Dorpsraad Nederhemert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden