<p>De WNC-trainers Cor Prein (aan de bal) en Ben van Meerte Janse bereiden onder goede omstandigheden training voor.&nbsp;</p>

De WNC-trainers Cor Prein (aan de bal) en Ben van Meerte Janse bereiden onder goede omstandigheden training voor. 

(Foto: Joost van Mourik)

Cor Prein wil met WNC de stap maken

Cor Prein en zijn onafscheidelijke assistent Ben van Meerte Janse trainen in coronatijd met WNC twee keer per week, op dinsdagavond en zaterdagmorgen. Prein houdt zijn groep in beweging en verwacht dat hij begin augustus kan opstarten in de richting van het volgend seizoen.

door Wout Pluijmert

Waardenburg - In de zomer van 2014 werd Cor Prein door het bestuur van WNC als trainer doorgeschoven nadat hij een seizoen eerder op sportpark De Korte Woerden als assistent van Jeffrey Kooistra functioneerde. Prein maakte kennelijk meteen indruk, want samen met zijn trouwe vazal Ben van Meerte-Janse blijkt hij een blijvertje. “Ik zie na al die jaren telkens geen aanleiding om uit Waardenburg te vertrekken. Ik loop hier nog steeds rond met een missie en dat is het eerste elftal voetballend naar een hoger niveau te tillen en zo mogelijk de stap naar de hoofdklasse te maken.

Afhankelijk van de versoepelingen van de overheid, kijkt men ook bij WNC wat er eventueel in de maanden mei en juni mogelijk is. Prein: “Ik heb met TEC en Leones afspraken gemaakt om in die maanden een wedstrijd te spelen. Dat zijn tegenstanders van niveau. Ik zie er niets in om tegen derde- en vierdeklassers te oefenen. Dat is voor WNC minder interessant.” Prein geeft zijn spelersgroep in de maand juli rust om daarna vol gas richting een nieuw seizoen te gaan. 

De Culemborger hecht geen waarde aan de superstart van WNC in het seizoen 2020-2021. Het team won vrij gemakkelijk de drie eerste wedstrijden. “Dat werkt straks mogelijk eerder tegen ons. Opeens schaalt elke tegenstander ons als titelkandidaat in en dat maakt het voor WNC bepaalt niet gemakkelijker.” Prein loopt daar overigens niet voor weg. “Ik beschik naar mijn mening over de meest kwalitatieve spelersgroep die ik ooit bij WNC heb gehad. Er zijn spelers van hoger niveau aangesloten, die ook qua leeftijd de ambitie hebben om nog eens een stap omhoog te maken.” 

Bij WNC grijpt men niet meer terug naar grote namen uit het verleden, die bij WNC kwamen afbouwen. “Ik moet realistisch zijn. Met de combinatie van een paar grote namen en veel spelers die uit de lagere regionen van het amateurvoetbal bij ons aansloten, red je het niet. Dan is middenmoot eerste klasse waarschijnlijk het hoogst haalbare.” WNC werd daar wel een keer tweede en derde mee, maar kon dan via de nacompetitie de stap naar de hoofdklasse niet maken. 

De KNVB heeft verzekerd dat het niets aan de indelingen voor het nieuwe seizoen wijzigt. “Dat zegt mij niets”, reageert Prein. “Veel clubs zijn zich aan het versterken. Wij zullen ons met de bestaande kwaliteit in de selectie niet verstoppen en met nog twee of drie clubs voor de prijzen gaan.” 

WNC heeft drie keepers en veertien veldspelers voor het nieuwe seizoen vastgelegd. Drie spelers vertrekken. “Dit betekent dat er nog drie spelers bij gaan komen. Regelmatig trainen er al kandidaten mee. De komende drie tot vier weken wordt beslist wie er na een aantal testen bij gaan komen”, besluit Cor Prein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden