<p>De partners poseren coronaproof voor de Bommelerwaardtruck.</p>

De partners poseren coronaproof voor de Bommelerwaardtruck.

Nieuwe impuls voor recreatie in Bommelerwaard

Samen de Bommelerwaard nog aantrekkelijker maken voor toeristen en inwoners. Dat staat centraal in de overeenkomst die wethouders Jan-Hein de Vreede van de gemeente Maasdriel en Willem Posthouwer van de gemeente Zaltbommel ondertekenden op 15 april met de Stichting Streekmarketing Bommelerwaard en Bureau Toerisme Bommelerwaard. Beide gemeenten investeren ook fors meer in het op de kaart zetten van de streek.

Bommelerwaard - De Bommelerwaard heeft veel te bieden. Uit onderzoek blijkt dat deze streek voor een variatie aan bezoekers aantrekkelijk kan zijn: voor liefhebbers van natuur, kunst en cultuur. En voor zowel rustzoekers als voor mensen met een actieve levensstijl. Zij moeten de Bommelerwaard wel weten te vinden. Daarom werken de samenwerkende partijen aan het beter vindbaar en zichtbaar maken van de unieke kenmerken en het recreatieve aanbod in de Bommelerwaard. Zo riepen zij de slogan ‘Bommelerwaard: Eiland tussen Maas en Waal’ en www.beleefbommelerwaard.nl in het leven. De drijvende kracht achter deze site met recreatief aanbod voor inwoners en toeristen is Bureau Toerisme Bommelerwaard (voorheen: Regionaal Bureau voor Toerisme).

TRIP verdwijnt
Stichting Streekmarketing Bommelerwaard is de opvolger van TRIP Bommelerwaard. De naam TRIP verdwijnt hiermee. Ook het informatiepunt op de Markt in Zaltbommel krijgt een andere naam: ‘Tourist Info Bommelerwaard’. Peter-Jan van Steenbergen, voorzitter van de stichting: “TRIP was voor bezoekers een nietszeggende naam. Daarom hebben we gekozen om het voor de bezoekers van de streek wat makkelijker te maken en een internationaal bekende naam te hanteren.”

Recreatief aanbod versterken
De samenwerkende partijen hopen op een zo groot mogelijke deelname van bedrijven aan het verder versterken van het recreatief aanbod in de Bommelerwaard. Daarom maakten ze op vorige week donderdag een heuse coronaproof ‘Roadtour Bommelerwaard’ om de ondernemers te informeren over de nieuwe mogelijkheden voor participatie. Zo krijgen ondernemers voor hun deelname een prominente plaats op www.beleefbommelerwaard.nl en bij het informatiepunt in Zaltbommel.

beleefbommelerwaard.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden