<p>Slot Loevestein is deze week tijdelijk een paar dagen geopend voor een pilot.</p>

Slot Loevestein is deze week tijdelijk een paar dagen geopend voor een pilot.

(Foto: Ruud Bouwknegt)

Loevestein open voor pilot op 21, 22 en 23 april

Deze week neemt Loevestein deel aan een pilot voor tijdelijke opening van musea in Nederland. Loevestein doet mee aan dit initiatief van het Ministerie van OCW en de Stichting Museumkaart om de overheid te helpen onderzoeken of de maatschappij zo eerder meer open kan. 

Poederoijen - Een mooie kans voor bezoekers om in het Hugo de Grootjaar de nog niet officieel geopende nieuwe expositie: 400 jaar Hugo de Groot, als een van de eersten te komen bewonderen.

Met een Museumkaart én een negatieve sneltest is iedereen welkom op het gereserveerde tijdstip op Loevestein op 21, 22 en 23 april. De sneltesten worden afgenomen door de testcentra van de Stichting Open Nederland. Iedereen die een tijdvak heeft gereserveerd op www.museum.nl wordt vervolgens doorverwezen voor een gratis sneltest. Deze sneltesten worden aangeboden via www.testenvoortoegang.nl.

De pilot is anders dan de field labs die zijn gehouden: het coronaprotocol blijft gelden. Zo blijft de anderhalve meter gelden, en zijn er vaste looproutes, en desinfectiemiddelen.

De antwoorden op veelgestelde vragen kun je vinden op de websitewww.slotloevestein.nl/sneltestpilot.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden