<p>Elliz in Company start binnenkort met een bijzonder weefproject. Daarvoor zoeken ze nog een aantal vrijwilligers.</p>

Elliz in Company start binnenkort met een bijzonder weefproject. Daarvoor zoeken ze nog een aantal vrijwilligers.

Vrijwilligers voor weefproject

Vanaf mei start bij Elliz in Company een bijzonder weefproject om shawls te maken. Het project staat in het teken van ‘back to basics’ en iedereen met een interesse voor weven kan zich aanmelden.

Zaltbommel - Op de nieuwe locatie van textielatelier Elliz in Company in de binnenstad van Zaltbommel is ruimte voor een professioneel weefgetouw. Weven is een eeuwenoud ambacht en daarom willen ze dit graag beoefenen bij Elliz in Company. Vanuit de social factory zullen enkele begeleiders beginnende wevers de basisprincipes en -technieken leren. Meer ervaren wevers zijn eveneens welkom. Ook de vrijwilligers zelf weven mee.

Met dit weefproject willen ze shawls van alpacawol maken en verkopen in de winkel van Elliz in Company. Alpacawol is een hypoallergeen natuurproduct en daardoor geschikt voor iedereen. De wol komt van een alpacaboerderij in Haaften en het maakproces is van begin tot eind bekend, wat niet alleen een uniek verhaal oplevert achter elke shawl, maar ook garandeert dat het geheel duurzaam en milieubewust verloopt.

Voor het weefproject zijn dringend vrijwilligers nodig. Er is is een begeleider beschikbaar en er is telkens ruimte voor één vrijwilliger om te leren weven en werken aan de shawls. Met deze bezetting kunnen ze de maatregelen navolgen. Wil je meehelpen? Meld je dan aan via info@ellizincompany.nl of 06- 245 335 81.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden