Koninklijke Onderscheidingen in Zaltbommel

Burgemeester Van Maaren reikte maandag aan negen inwoners van de gemeente Zaltbommel een lintje uit. De lintjes zijn voor:

Anna Huis-Snippe uit Brakel. Huis-Snippe zet zich al meer dan 20 jaar vol overgave in voor Stichting de Zonnebloem, afdeling Brakel en Omstreken. Daarnaast is zij voorzitter van Stichting de Zonnebloem afdeling Brakel en omstreken en zeer betrokken bij alle activiteiten van de Zonnebloem.

Peter Jonkers uit Zaltbommel. Jonkers is sinds 1995 zeer actief als bestuurslid/coördinator verkeersregelaars voor de Stichting Wielersupport Zaltbommel. Vriendelijk en met verstand van zaken wordt iedereen te woord gestaan en geholpen. Mede dankzij de inzet van de heer Jonkers en zijn vrijwilligers verlopen vele evenementen veilig.

Harrie Kessel uit Zaltbommel. Kessel is langdurig een maatschappelijk zeer betrokken en bewogen man die zich al van jongs af aan enorm inzet voor de samenleving. Het verenigingsleven in Zaltbommel had er vanaf 1992 anders uit gezien zonder hem. Hij bewaakt onder andere de carnavalstraditie in Zaltbommel door zijn rol bij de Wallepikkers en is bestuurslid van het Stadskasteel en voorheen ‘t Bommels Gilde.

Wim van der Kooij uit Brakel. Van der Kooij is sinds 1985 vrijwillig actief voor de medemens. Hij is bestuurslid en vrijwilliger bij ‘t Slot, secretaris-penningmeester van de Interclassicale Diaconale Commissie, maaltijdbezorger Tafeltje Dekje, vrijwilliger begeleiding kerkdiensten en vervoer Philadelphia, penningmeester Stichting Recreatie Paviljoen Binnenhof en adviseur Voedselbank Bommelerwaard.

Joke van Leeuwen-Lievaart uit Brakel. Van Leeuwen-Lievaart is al 56 jaar vrijwilliger voor de Hervormde Kerkbode. In 1965 begon Van Leeuwen samen met haar man de boekhouding hiervan te voeren. Na het overlijden van haar man in 1994 heeft ze dit werk alleen voortgezet. Nog steeds brengt ze de pakketten kerkbodes bij de bezorgers. Daarnaast is ze sinds 2000 vrijwilligster bij de activiteitencommissie van de Hervormde Gemeente Brakel.

Henk Nijhof uit Zaltbommel. Nijhof is al vele jaren actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging Nivo Sparta en bij de tennisvereniging. Ook voor de Zaltbommelse Tennisvereniging is hij sinds 1975 van onschatbare waarde. Dankzij de inzet van Nijhof liggen de banen er keurig onderhouden bij, zijn de bankjes opgeknapt, de hekken gerepareerd en is de entree van de tennisvereniging een mooi visiteplaatje.

Gijs van der Wal uit Gameren. Van der Wal was 35 jaren lang een betrokken brandweerman in Gameren. Daarnaast is hij actief voor de Hervormde Gemeente. Ook is decorandus betrokken bij het mede organiseren van ouderenmiddagen en telt hij iedere maandag de collecte. Hij is sinds 2005 bezorger bij Tafeltje Dekje.

Hannie van Wijk-Bok uit Zaltbommel. Van Wijk-Bok heeft de term ‘omzien naar elkaar’ hoog in het vaandel. Dat heeft zij laten zien door jarenlang goederen te verzamelen voor Stichting Hulp Christenen Roemenië, Kom over en Help en door plaatselijk betrokken te zijn bij mensen die aandacht nodig hebben. Tot op heden is op het terrein van meneer en mevrouw Van Wijk een depot waar allerlei spullen ingeleverd kunnen worden die gebruikt worden voor diverse goede doelen.

Jac van Wijk uit Zaltbommel. Van Wijk uit Zaltbommel ontvangt zijn Koninklijke Onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje Nassau omdat hij sinds de jaren 70 actief vrijwilliger is op het gebied van de glastuinbouw, zowel landelijk als regionaal. Hij was initiatiefnemer van de eerste Kom in de Kas in de Bommelerwaard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden