<p>In deze schoolbibliotheek kunnen leerlingen ook boeken lenen om thuis te lezen.&nbsp;</p>

In deze schoolbibliotheek kunnen leerlingen ook boeken lenen om thuis te lezen. 

Opening bibliotheek op Willem van Oranjeschool

Wat een geweldig gezicht was dat vorige week maandag op de Willem van Oranjeschool in Brakel. Om de beurt liepen de leerlingen van alle groepen richting de nieuwe schoolbibliotheek met al die mooie en nieuwe boeken. Wat moesten ze nu kiezen? Een prentenboek, een spannend leesboek, een informatief boek, of...? Na een aantal maanden van voorbereiding kon het uitlenen dan eindelijk beginnen.

Brakel - Het begon met het uitzoeken van de boeken die al op school aanwezig waren, nieuwe boeken die besteld moesten worden, een scansysteem wat moest worden aangeschaft en de nieuwe boeken die moesten worden besteld en gekaft. Dankzij veel hulp van ouders, de leescoördinator en de coördinator van de bibliotheek is het allemaal gelukt.

De school wil zich extra richten op het leesonderwijs. Door het uitlenen van de boeken, wordt ook de verbinding met thuis gemaakt. Zeker omdat er in Brakel geen centrale bibliotheek is, is het extra fijn dat de kinderen nu via school boeken voor thuis mee kunnen nemen. Iedere groep heeft wekelijks een vast moment waarin kinderen hun boeken kunnen ruilen in de schoolbibliotheek.

Mede dankzij ouders is het een mooi project waar zowel het team als de leerlingen nog lang van kunnen genieten!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden