<p>De voetbalschoenen van scheidend BZC&#39;14-trainer Ron Vlot hangen nu echt aan de wilgen.</p>

De voetbalschoenen van scheidend BZC'14-trainer Ron Vlot hangen nu echt aan de wilgen.

(Foto: Ron Vlot)

BZC-trainer Ron Vlot met ‘pensioen’

BZC’14 nam vorige week zaterdag, na zijn laatste training, afscheid van trainer Ron Vlot. De Eefdenaar (Overijssel) kan het trainersvak niet meer combineren met zijn maatschappelijke loopbaan. Hij is zijn eigen bedrijf gestart.

door Wout Pluijmert

Brakel - Het werd een gezellige boel aan de oever van de Waal. In coronatijd koos Vlot voor een ontspannen samenzijn met aan het eind, wel volgens de regels, Duits bier, uit het land waar hij tegenwoordig zijn bedrijf heeft. BZC’14 is op zoek naar een opvolger. De advertenties zijn de deur uit. De geboren Sliedrechter leverde twee weken geleden onverwacht bij BZC’14 zijn nog een seizoen doorlopende contract in. “Ik heb het geprobeerd, maar ik kan het trainersvak niet meer combineren met mijn werk. Ik ben sinds half maart eigenaar van een bedrijf, net over de grens bij Venlo, in Duitsland. Ten opzichte van mijn medewerkers kan ik het niet maken om een paar keer per week om vier uur te vertrekken om op tijd in Brakel te zijn”, laat Vlot weten.

Uiteindelijk duurde het avontuur van Vlot bij de fusieclub tussen Brakel en Zuilichem negen maanden. Door corona zat hij voor BZC’14 slechts vier duels in de dug-out. De uitwedstrijd tegen HSSC’61 op 10 oktober, was zijn laatste optreden als trainer/coach. Terugkijkend: “Na mijn voetballoopbaan heb ik toch een mooie trainerscarrière gehad. Ik heb altijd gezegd dat ik tot mijn vijftigste zou doorgaan. Het is drie jaar langer geworden.” Bij BZC’14 vertelde hij zaterdag nog gekscherend dat hij aan de Waal toch mooi een derdeklasser achterlaat. “Het seizoen daarvoor eindigden zij als laatste in de derde klasse D maar werden ‘gered’ door corona.” In dat seizoen, 2019-2020, waren er geen degradanten. BZC’14-voorzitter Lars Pijlman was verrast door de mededeling van Vlot maar toonde wel begrip. “Ron was met zijn aankondiging dat hij de club per direct gaat verlaten, meteen heel duidelijk. Dit hadden wij niet zien aankomen. Natuurlijk gaat zijn bedrijf in alles voor. Voor zijn beslissing kan ik in elk geval alleen maar respect hebben.” Voor Vlot ging zijn route als trainer langs mooie clubs als VVGZ, Papendrecht en Sliedrecht. Bij Groot-Ammers leek hij nooit meer te vertrekken, maar na zes seizoenen nam de club toch afscheid. Hij werkte ook nog bij GSC/ODS en Vuren. Vlot, zelf een begenadigd voetballer, haalde bij Sliedrecht de subtop van het amateurvoetbal. Op zijn negentiende werd hij profvoetballer bij Sparta Rotterdam. Door een enkelblessure moest hij in Rotterdam al snel afhaken.

Nieuw RKVSC
De nieuwe trainer van RKVSC, Marco van Loon, beloofde bij zijn aanstelling dat er komend seizoen een representatief team op De Peperd zou staan. Dat gaat de Bosschenaar lukken. Hier zijn de eerste namen: Jimmy Floor (Hedel), Richard van Rijn, Vlado Petrovic, Samir Bayouni (CHC), Koen Beekwilder (BVV), Younes Bouchti (Hedel), Appie Belhaj (Gestel) en keeper Kristjan Gjergii (OJC Rosmalen). Zij komen de club uit Velddriel versterken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden