Waardering voor vrijwilligers

In het kader van het internationale ‘Jaar van de Vrijwilliger’ bezocht gemeente Zaltbommel afgelopen maand twee organisaties waar veel vrijwilligers werken. Veel kleinere organisaties zijn sterk afhankelijk van de vrijwillige inzet van inwoners. Tijd om deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor het mooie werk dat zij doen.

Zaltbommel - Stichting De Vier Heerlijkheden in Brakel werd bezocht en Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in Bruchem. Zwerfhonden en -katten worden hier liefdevol opgevangen, krijgen aandacht en worden verzorgd door een dertigtal vrijwilligers. Simone Schuts, beleidsmedewerker Samenleving bij de gemeente, kreeg een rondleiding van Marcel van Bakel en een collegavrijwilliger bij het dierenopvangtehuis. Het huidige pand is sterk verouderd en plannen voor nieuwbouw zijn in volle ontwikkeling. De vrijwilligers kijken erg uit naar de nieuwe hokken en modernere voorzieningen voor de dieren.

De vrijwilligers werden symbolisch bedankt met een kistje ‘bedankt-koekjes’, gebakken door medewerkers van In de Roos Zaltbommel. Interesse in vrijwilligerswerk? Kijk voor leuke vacatures op www.welzijnbommelerwaard.nl/vrijwilligerswerk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden