<p>Eindelijk weer competitievoetbal. Voor de regiocup troffen in Aalst Roda Boys en Achilles Veen JO09 elkaar.&nbsp;</p>

Eindelijk weer competitievoetbal. Voor de regiocup troffen in Aalst Roda Boys en Achilles Veen JO09 elkaar. 

(Foto: Gerald van Zanten)

Jeugdvoetballers kunnen zich uitleven

In het afgelopen weekeinde mocht het weer: sportclubs, waarbij natuurlijk ook het voetbal, konden weer teams tegen elkaar laten uitkomen. Na bijna zeven maanden coronabeperkingen ging het er op de velden weer echt om.

door Wout Pluijmert

Aalst - Op bijgaande foto, genomen op het fraaie sportpark van Roda Boys/Bommelerwaard, is duidelijk te zien hoe het er opeens aan toe gaat. Niet die wekelijkse partijtjes tegen clubgenoten. Kinderen waren dat spuugzat. Voetballen om het echie, want daar gaat het om. Kijk naar de verbetenheid op de gezichten. Heel de maand juni kunnen spelers tot achttien jaar zich nog uitleven in de door de KNVB georganiseerde regiocup. Juni wordt dus sportmaand. Wat mag er weer?

Het demissionair kabinet heeft de coronaregels met ingang van 5 juni versoepeld. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen gelukkig weer normaal trainen. De aangekondigde versoepelingen betekenen dat er vanaf zaterdag 5 juni kon worden gestart met de KNVB-regiocup voor jeugdvoetballers. Iedereen is hartstikke blij dat het eindelijk weer mag. Het spelen van echte wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen, dat is natuurlijk waar voetballers het meeste plezier aan beleven! De KNVB-regiocup wordt vanaf nu nog gespeeld in de weekeinden van 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Tweede mooie versoepeling is dat senioren met ingang van 5 juni weer volledig mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes mogen spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Helaas mogen senioren nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen. Deze versoepeling biedt ruimte om als vereniging te starten met zomervoetbal. Voor senioren een uitgelezen kans om dit seizoen toch nog een balletje te trappen, of dat nu in de vorm van een training, wedstrijdje of onderling toernooi is. Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn. In het afgelopen weekeinde zat de sfeer er bij veel clubs meteen alweer goed in. Supporters en spelers konden weer ouderwets bijpraten. Het ging vooral over de toekomst. Hoe ziet bij de clubs de selectie voor het nieuwe seizoen eruit. Vooral bij hoger spelende clubs is vaak niets hetzelfde. Trainers zien hun selectie toch weer veranderen, hoewel het wat rustiger lijkt dan andere jaren. De KNVB moedigt voetballers aan om, als de afstand het toelaat, vaker met de fiets te gaan en de auto af en toe te laten staan. De met partners ontwikkelde jongerencampagne ‘warm up’ stimuleert jonge voetballers op een frisse manier op de trappers te klimmen. Onderdeel van de campagne zijn zes oefeningen-voor-op-de-fiets, die ook nog eens bijdragen aan een brede motorische ontwikkeling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden