Foto: Streetart van Truus Brands in de binnenstad

Bommels Bont

Na een lange periode van lockdown laat de binnenstad van Zaltbommel weer zien wie ze zijn met een weekend vol kleur, creativiteit en kunst. In het weekend van 2 op 4 juli vindt het eerste evenement van 2021 plaats; Bommels Bont. Het evenement start die vrijdag met ‘Genieten van Bommels Bont’. En ook 3 en 4 juli zitten bomvol bonte activiteiten.

Zaltbommel - Zaltbommel kent veel kunstenaars, maar sommige kunstenaars zie je bijna nooit, ze staan het hele jaar in de keuken achter het fornuis. Op vrijdagavond kun je hun mooiste werken zien tijdens een wandeling door de binnenstad, waar je bij verschillende horeca wordt ontvangen met een kunstig hapje. Een lust voor het oog en steelt de tong! Ook verschillende ateliers zijn geopend die de route extra kleur geven. Opgeven hiervoor kan via: info@bsfz.nl.

Mix van creativiteit en talent
Op zaterdag 3 en zondag 4 juli is de stad een mix van kleur, kunst, creativiteit, cultuur en talent. Er is een graffiti workshop waarvoor jongeren van 12 tot 18 jaar zich op kunnen geven via bommelerwaardbeweegt.nl, er is een sneltekenaar, straatartiesten, muziek en ook artiesten met de pet zijn welkom. Ben jij een talent op het gebied van muziek, zingen, acrobatiek, kunst of ander talent? Je bent van harte welkom om dat te laten zien in de binnenstad van Zaltbommel. Dit wel binnen de geldende maatregelen, dus geen groepsvorming en je zult je regelmatig moeten verplaatsen. Er is een speciale gootspokenroute, want dit is tenslotte de street Art van Zaltbommel waar we trots op zijn. Bij het museumatelier kunnen kinderen hun eigen gootspook kleien. Opgeven hiervoor kan ook via de website van Bommelerwaard Beweegt. Op zondag 4 juli is het koopzondag en zijn de meeste winkels geopend. Tevens is er het kunstrondje, dus veel ateliers en galeries zijn geopend om gasten te ontvangen.

Kleurrijk straatbeeld
Ook de straten van de binnenstad presenteren zich als een kleurrijk geheel. Alle inwoners en ondernemers van de binnenstad worden opgeroepen om hun stoep en etalage een Bommels Bont uitstraling te geven vol kleur en creativiteit. Door kinderen van verschillende scholen en buitenschoolse opvang wordt momenteel aan een project gewerkt waarin ze een mobiel tuintje maken in een gepimpte winkelwagen. Door Elliz in Company wordt gewerkt aan lantaarnspoken en clienten van dagcentrum De Harmonika werken aan een Bommels Bont bank. Alle kleurrijke creatieve objecten zijn het hele weekend in de binnenstad te bewonderen.

Beleven
Met de eerste editie van Bommels Bont laten we als binnenstad van Zaltbommel zien dat we nog steeds de bruisende stad van de Bommelwaard zijn. Waar we met elkaar een mix presenteren van talenten, oog hebben voor elkaar, samenwerken en maatschappelijk betrokken zijn. Zaltbommel is niet alleen de stad om te shoppen, maar ook om te beleven.

Het hele programma wordt gedeeld via de social media op Facebook en Instagram van Beleefzaltbommel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden