<p>Op 18 juni opent oud-minister Annemarie Jorritsma de tentoonstelling met foto&rsquo;s van de Martinus Nijhoffbrug.</p>

Op 18 juni opent oud-minister Annemarie Jorritsma de tentoonstelling met foto’s van de Martinus Nijhoffbrug.

(Foto: Marielle Pelle)

Tentoonstelling Martinus Nijhoffbrug

Oud-minister Annemarie Jorritsma opent morgen de tentoonstelling met foto’s van de Martinus Nijhoffbrug. Zij maakt dan ook de winnende foto van de fotowedstrijd over de brug bekend. Zij opende 25 jaar geleden op 18 januari ook de brug zelf. De tentoonstelling is van 19 juni tot en met 1 augustus te bezoeken in de Sint-Maartenskerk.

Zaltbommel - Om de 25e ‘verjaardag’ van de bekende brug te vieren deed de gemeente een uitvraag voor een fotowedstrijd. De inzendingen zijn door een vakkundige jury beoordeeld. Burgemeester Van Maaren is trots op de inzendingen en nodigt iedereen uit om naar de tentoonstelling te komen: “De meest mooie, originele en verrassende foto’s zijn ingestuurd. De variatie in foto’s laat goed zien hoeveel verschillende facetten de brug heeft en hoe ongelooflijk mooi hij is. Bruggen verbinden letterlijk en figuurlijk. Daarom is het altijd goed om bruggen te bouwen.” Alle winnende foto’s worden geëxposeerd in de kerk. De overige inzendingen zijn via een presentatie te zien.

Bezoeken
In de kerk worden de dan geldende coronamaatregelen toegepast. Voorlopig geldt nog steeds dat er 50 mensen tegelijk in de kerk welkom zijn. Het is goed om voor je bezoek de website van de kerk te controleren. De openingstijden zijn: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur, zaterdag 11.00 tot 16.30 uur en zondag van 13.00 tot 16.30 uur. Het bezoek is gratis.

Publieksprijs
Uit alle inzendingen wordt ook een winnaar gekozen door het publiek. Wie de tentoonstelling bezoekt, kan mee jureren voor deze publieksprijs. Stemmen kan alleen in de kerk. De winnaar van deze prijs wordt in augustus bekendgemaakt. De winnaars van zowel de juryprijs als de publieksprijs krijgen een fotoworkshop aangeboden van Fotolux.

Films en kunstwerken
Er wordt ook een film getoond van de opening en er is een korte film van de bouw van de brug. Deze is gemaakt door Joris Baudoin. Ook zijn er brugkunstwerken van kunstenaars uit de regio te bewonderen.

Geschiedenis brugverbinding
In het Stadskasteel is tot en met 11 juli een kleine expositie over de geschiedenis van de Waalverbinding: van de roeiboot tot het veer en van de spoorbrug tot de Martinus Nijhoffbrug. Aan de hand van schilderijen, aquarellen, prenten en foto’s leer je in een notendop het verhaal van onze oeververbinding. Na 11 juli reist een deel van de tentoonstelling door naar het Gemeentekantoor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden