<p>Voorzitter Johan Oomen is trots op het jubileumboek. Op de foto ook trainer Nabil Bouchlal en Kees Westerlaken en Marc de Bijl&nbsp;</p>

Voorzitter Johan Oomen is trots op het jubileumboek. Op de foto ook trainer Nabil Bouchlal en Kees Westerlaken en Marc de Bijl 

(Foto: PPM)

Kerkwijk in coronatijd springlevend

Het voetbal leeft weer op. Een bezoek aan Kerkwijk op zaterdagmiddag roept herinneringen op aan goede tijden. Het terras zit vol en op het hoofdveld speelt de selectie een onderlinge wedstrijd. De club bestaat 76 jaar en bracht vorige week een fraai geïllustreerd jubileumboek uit.

door Wout Pluijmert

Kerkwijk - Door corona kon vorig jaar het grote jubileumfeest niet doorgaan. Mogelijk komt er in september een bescheiden feest. Het dikke, 84-pagina’s tellende jubileumboek, is wel uitgegeven. “Daar zijn wij apetrots op”, laat voorzitter Johan Oomen weten. “Dat hebben wij als klein clubke toch mooi voor elkaar.”

Oomen staat zeven jaar aan het roer van de club. “Gelukkig komt het einde van corona een beetje in zicht, hoewel wij voorzichtig moeten blijven. De club is gezond, met dank aan onze leden en sponsors. Er is in deze moeilijke periode niemand afgehaakt. Sterker: wij groeien zelfs. Wij willen financieel wel wat terug doen voor onze leden. Wie wil kan een kwart reductie op zijn contributie krijgen.” Kerkwijk is een jaar of tien geleden van ver gekomen. Financieel wankelde de club. “Met een nieuw bestuur is de broekriem aangehaald en opeens bleek dat wij een supergezonde club hadden. Met volop zelfwerkzaamheid is veel tot stand gebracht.”

Hij wijst naar de gerenoveerde kleedruimten en de facelift van de kantine. Niet te vergeten het tot stand komen van het derde veld aan de overzijde van de weg, wat de club veel lucht geeft. Oomen bevestigt dat er nog wel wat wensen binnen de club leven. “Wij mogen best een beetje dromen. Als wij over vier jaar tachtig jaar bestaan gaan wij eindelijk een groot feest houden. Dan hoop ik dat het overdekte terras klaar is en mogelijk kunnen wij de kantine opnieuw een facelift geven. Een wens is ook om op de velden ledverlichting aan te leggen.” 

De bestuursleden Kees Westerlaken (wedstrijdzaken) en Marc de Bijl schuiven aan. Even later komt ook trainer Nabil Bouchlal - hij heeft nog een contract tot 2023 - bijpraten. Marc de Bijl (44) graaft diep in zijn geheugen. Hij haalt een beslissingswedstrijd uit 1994 terug. “Ik was zestien jaar. Wij promoveerden tegen Noordeloos. Het werd een geweldig feest hier op de club.” John van der Werken, nu belast met technische zaken, knikt instemmend. “Dat waren mooie tijden”, weet de verdediger, die in 2001 een transfer naar Spakenburg maakte. Hij was nog betrokken bij het team dat bijna de stap naar de tweede klasse maakte, maar in de finale met 1-2 van Nivo Sparta verloor. De Bijl is nog altijd betrokken bij het eerste elftal. “Als bestuurslid ben ik verantwoordelijk voor kantinezaken en activiteiten bij de club. Er zit nu weer perspectief in het eerste elftal. In het seizoen 2020/2021 waren wij met vier overwinningen voortvarend begonnen. Wat dit zou hebben opgeleverd, weet je nooit. Op termijn kunnen wij misschien wel weer naar de derde klasse, hoewel dat meteen wel een flinke stap is. Laten wij eerst, met aanvulling van goede jeugdspelers, maar eens een stabiele topper in de vierde klasse worden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden