Logo detorenbommelerwaard.nl


<p>Maaike de Smit van Bibliotheek Zaltbommel en Nelly Mastenbroek van PleegPlantje.&nbsp;</p>

Maaike de Smit van Bibliotheek Zaltbommel en Nelly Mastenbroek van PleegPlantje. 

(Foto: Fotografie Arie Mastenbroek)

Groene zomer in de bieb

Als het aan Bibliotheek Zaltbommel en Plantenasiel PleegPlantje ligt, wordt het een prachtige groene zomer. Zij hebben de handen ineengeslagen om er samen een duurzame en educatieve zomertijd van te maken. 

Zaltbommel - Zo introduceert de bibliotheek de ‘groene hoek’, een gezellige groene plek midden in de bieb. Ga kijken naar een tafel vol groen, hippe plantenboeken, groene tijdschriften en tips om te stekken. Zo vind je er de PleegPlantje Stekjesboom en natuurlijk ontbreken de plantjes niet, Pleegplantjes wel te verstaan. Dit zijn adoptieplanten met een naam en een verhaal, opgevangen en verzorgd door het plantenasiel met als doel ze weer een nieuw thuis te bieden.

De bibliotheek wordt steeds meer een plek waar mensen elkaar ontmoeten en zichzelf kunnen ontwikkelen. Naast een uitgebreide collectie boeken, wil de bieb haar bezoekers ook graag inspireren en motiveren door het delen van kennis over duurzaamheid. Het resultaat van de samenwerking met PleegPlantje is een rits aan gezamenlijke groene activiteiten tot aan de winter toe.

Meer berichten